ImportantLocal

LOCAL | Săptămâna Educației Globale la Școala Gimnazială “Aristotel Crîșmaru”

Săptămâna Educaţiei Globale  (SEG) se află la cea de-a XVIII-a ediţie şi este un program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei.  Evenimentul, cu tema “Impreună pentru pace”  s-a derulat  în perioada 14-18 noiembrie 2016, iar la acțiunile organizate cu acest prilej participă mai multe unități de învățământ din țară.

Printre acestea se află şi Școala Gimnazială “Aristotel Crîșmaru”. Cadrele didactice au organizat pe parcursul întregii săptămâni o serie de activități, în care au fost implicati elevi și părinți, care au avut ca scop pregătirea generațiilor viitoare în spiritul cooperării, în formarea încrederii în succesul acțiunilor de apărare a păcii și în viitorul umanității.

Pe lângă vizionarea  de filme educaționale  și prezentări power point cu tema păcii și crearea de postere și afișe, elevii au desfășurat activității cu un real impact.

Activitatea care a avut ca motto ”Drepturile copiilor sunt lege!” i-a ajutat pe elevi să înțeleagă și să conștientizeze drepturile și îndatorilrile pe care le au precum și  aspecte de care trebuie să țină seama pentru a trăi în siguranţă, a fi sănătoşi şi a ajunge la potenţialul lor maxim de dezvoltare. Activitatea s-a finalizat cu realizare de afișe cu cele mai importante drepturi ale copiilor.

 “Violența este arma celor slabi” a fost o activitate care a început ca o dezbatere pe tema violenței școlare, elevii reflectând asupra pericolului violenței de orice fel și prejudiciile aduse de aceasta la dezvoltarea personalității. În semn de iertare și recunoaștere, elevii școlii au aruncat în vânt toate faptele rele și au trimis gânduri despre pace, înalțând spre cer un curcubeu de baloane.

Cei mai mici dintre elevi, sub îndrumarea doamnelor învățătoare au marcat acest proiect prin realizarea unei expoziții  cu creații litere și artistice cu tema  “Să fie pace în lume”.

Directorul instituţiei, prof. Nechita Daniela, fără de care nu s-ar fi putut realiza această activitate, a afirmat că  activităţile din cadrul acestui proiect sunt necesare și  binevenite  deoarece contribuie la conştientizarea elevilor şi la aprecierea societăţii în care trăiesc şi se dezvoltă armonios.

Drăgușeni 1 Drăgușeni 1 (1) Drăgușeni 1 (2) Drăgușeni 1 (3) Drăgușeni 1 (4) Drăgușeni 1 (5) Drăgușeni 1 (6)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page