ImportantLocal

LOCAL | Casa Ankele va fi cumpărată de Primărie! Vezi ce destinaţie va avea clădirea! FOTO!

Primarul Cătălin Fluur a anunţat astăzi că municipalitatea va cumpăra casa Ankele.

Clădirea situată în Centrul Vechi, în care a funcționat magazinul Bucuria Copiilor, va fi amenajată pentru a găzdui sediile mai multor servicii din subordinea Consiliului Local.

Edilul intenţionează să mute acolo Poliţia Locală, dar şi  Serviciul Public Local de Asistenţă Socială.

Consiliul Local a dat, în 2013, un acord de principiu pentru cumpărarea imobilului evaluat la 400.000 de euro, însă Hotărârea încă nu a fost pusă în aplicare.

“Am decis să dăm curs unei Hotărâri de Consiliu Local din anul 2013, pentru că ceva nu este în regulă. Hotărârea spune că trebuie să achiziționăm Casa Ankele, iar Executivul trebuia să ducă la îndeplinire. Am verificat toate documentele și vreau să informez că vom achiziționa Casa Ankele, în condițiile impuse de acea Hotărâre de Consiliu. Vom face bugetul în așa fel încât să achităm acești bani”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Imobilul are o suprafață la sol de 585 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită desfăşurată de 1.101 metri pătraţi. Municipalitatea ar urma să plătească banii proprietarului în termen de cinci ani.

Edilul sper că prezenţa Poliţiei Locale în Centrul vechi va asigura  un climat de siguranță în zonă.

“Cred că în momentul în care Poliția Locală se va muta în Centrul Vechi și vor veni în uniformă salariații din toate părțile, cred că va apărea și un pic de respect față de acea uniformă. Mai sunt idei pentru a folosi Casa Ankele, chiar pentru Serviciul Public de Asistență Locală care stă într-un spațiu impropriu acum, și chiar pentru Serviciul Urbanism din Primărie. Opțiunea principală este de a muta Poliția Locală fix în miezul problemei. Vom intra în negociere cu proprietarul, și vom vedea și ce costuri vor presupune întreținerea și consolidarea clădirii, dar cred că lucrul acesta ni-l va spune un specialist. Problema noastră este să ne asumăm, iar eu sunt dispus să îmi asum o HCL din 2013 ca să facem un cap de pod, din nou, în Centrul Vechi“, a mai spus primarul.

Casa Ankele a fost ridicată de meşteri vienezi în1836 şi a fost proprietatea lui Carol Ankele, unul dintre cei mai bogaţi negustori armeni din Botoşani în perioada interbelică şi întemeietorul primei Camere de Comerţ din oraş.

Casa ankele- CentruCasa ankele- Centru (9) Casa ankele- Centru (8) Casa ankele- Centru (7) Casa ankele- Centru (6) Casa ankele- Centru (5) Casa ankele- Centru (4) Casa ankele- Centru (3) Casa ankele- Centru (2) Casa ankele- Centru (1)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page