ImportantLocal

LOCAL | ”Carnavalul toamnei” la Biblioteca Județeană ,,M.Eminescu,, Botoșani cu ,,licuricii,,Grădiniței nr. 4 Botoșani

Unul dintre cele mai colorate anotimpuri, toamna, a fost sărbătorit cu mare entuziasm la Biblioteca Județeană ,,M.Eminescu,, Botoșani  de preşcolarii Grădiniţei nr. 4 „Licurici” -structură a Școlii Gimnaziale ,,Sf. Maria,,Botoșani,  în cadrul proiectului tematic ”Farmecul toamnei”.  

Proiectul a avut parte de diferite activităţi desfăşurate la nivelul grădiniţei, care le-a pus copiilor în valoare spiritul creativ prin confecţionarea unor măşti şi costume de carnaval, realizarea unor desene pe tema amintită, prezentarea unei expoziţii de lucrări practice.

Părinţii s-au implicat cu interes în procurarea materialelor necesare desfăşurării activităţilor. Acest proiect s-a încheiat printr-o activitate extracurriculară plăcută şi relaxantă la Biblioteca Județeană ,,M.Eminescu,, Botoșani denumită ”Carnavalul toamnei”.

Carnavalul  a debutat cu prezentarea programului artistic pregătit de copii: cântece , dansuri poezii  specifice toamnei, urmat de o paradă a costumelor. Prichindeii îmbrăcaţi în cele mai inedite costume de carnaval au defilat mai timizi sau mai îndrăzneţi, pe scena decorată cu frunze ruginii.

,,Activitatea a avut drept scop valorificarea cunoştinţelor şi deprinderilor preşcolarilor acumulate pe parcursul proiectului tematic ”Farmecul toamnei”, în cadrul căruia au fost abordate conținuturi referitoare la caracteristicile anotimpului toamna, bogățiile toamnei (fructe, legume, flori), și altele. Proiectul a fost o ocazie de întâlnire a tuturor: copii, părinţi, educatoare,bibliotecari într-o lume inocentă, hazlie plină de neastâmpăr şi energie, conferindu-i un caracter recreativ, dar urmărind totodată şi un scop educative” declară prof. Nela Miron, responsabil de structură.
Comunicat de presă

carnavalul toamnei carnavalul toamnei (1) carnavalul toamnei (2)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page