ImportantLocal

LOCAL | ANI: Primarul comunei Vlădeni este incompatibil

Înalta Curte de casaţie şi Justiţie a respins joi contestaţia primarului comunei Vlădeni, Voicu Murariu, prin care acesta ataca decizia ANI, din aprilie 2014, prin care a fost declarat incompatibil.

Potrivit ANI, în perioada 15 octombrie – 31 decembrie 2013, acesta a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale nr. 1, încălcând, astfel, dispoziţiile legii. Ulterior, Voicu Murariu a contestat decizia la Curtea de Apel, dar a pierdut procesul.

“Aștept să se deruleze toate procedurile. Ceea ce mă miră este faptul că alți colegi primari aflați în aceeași situație au câștigat, iar eu am pierdut. Până și președintele Iohannis a fost într-o situație mai gravă decât a mea și a câștigat! Eu nu! Până și viceprimarul nostru, găsit incompatibil pentru că făcea parte din Consiliul de Administrație al școlii și pentru că avea un PFA, a scăpat, eu nu!”, a declarat primarul Voicu Murariu.

Şi viceprimarul comunei Vlădeni, Ştefan Podariu, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar, a deţinut şi calitatea de persoană fizică autorizată, începând cu 12 decembrie 2012, încălcând, astfel, dispoziţiile legii, dar şi membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale nr. 1 Vlădeni, începând cu 15 octombrie 2013.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page