ImportantLocal

LOCAL | Au fost autorizate primele cereri pentru plata unică pe suprafaţă aferentă anului în curs

Centrul Judeţean Botoşani al Agenţiei de Plăti si Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat, pe data de 21 octombrie, procedura de autorizare a plăţilor în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în cadrul Campaniei 2016.

Este vorba de avansul de 6.996 din cuantumul privind plata unică pe suprafaţă aferentă anului 2016 – SAPS, din FEGA, stabilit, pentru acest an, la 96,88 euro/ha în 2016.

Totodată, este plătit avansul privind plata pentru tinerii fermieri, corespunzător unui cuantum al plății de minimum 22,87 euro/ha, dar si cel privind plata pentru practicile agricole benefice pentru climă si mediu, corespunzător unui cuantum al plătii de minimum 57,37 euro/ha.

Fermierii mai beneficiază de astfel de avansuri și pentru cererile depuse în acest an și pentru plata redistributivă I si II, corespunzător unui cuantum al plății de minimum 5,00 euro/ha (în cazul exploataţilor cu suprafeţe de până la 5 ha) și respectiv 48,85 euro/ha, pentru cei care exploatează între 5 si 30 de hectare, măsură luată în scopul comasării terenurilor și obţinerea unor productivităţi mai ridicate.

De la debutul acţiunii de autorizare a plăţilor în avans, până la această dată, au fost autorizate la plată un număr de 29.525 de cereri din totalul de 36.043 cereri unice de sprijin depuse in Campania 2016, corespunzător unei suprafeţe agricole de 263.386.32 ha. De asemenea, sunt în diferite faze de autorizare un număr de 901 cereri, urmând ca pentru acestea să se emită ordinele de plată în zilele următoare.

Centrul Judeţean APIA Botoşani a primit până la acest moment 4 eşantioane de fermieri pentru autorizare plată, cu un total de 30426 cereri. Până la sfârşitul acestei săptămâni se vor mai primi pentru autorizare la plată încâ două eşantioane de fermieri.

Comunicat APIA

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page