ImportantLocal

LOCAL | Spitalul Judeţean a câştigat procesul cu Sanomed

Cea mai mare unitate spitalicească din județul Botoşani a obținut o victorie importantă în lupta cu firma prahoveană Sanomed.

“În data de 10 noiembrie a avut loc ultimul termen din procesul cu societatea Sanomed.

Spitalul a câștigat prin decizie definitivă și irevocabilă procesul cu societatea Sanomed, valoarea datoriilor invocate de societate se ridică la suma de 8 milioane de lei, sumă pe care spitalul nu mai este obligat să o plătească. Sanomed a preluat câțiva ani laboratorul de analize medicale din cadrul spitalului. Contractul cu Sanomed a fost suspendat în 2011 și reziliat prin sentință definitivă în anul 2014″, a declarat Dr. Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Războiul în instanță dintre Spitalul din Botoșani și firma Sanomed a început în urmă cu cinci ani, când la conducerea spitalului se afla medicul Cornel Enache.

În anul 2010 a fost încheiat un contract de asociațiune prin care laboratorul de analize a fost privatizat. După un an de zile, însă, contractul a fost reziliat din cauză că firma nu și-a onorat obligațiile contractuale. Atunci, Sanomed a acționat în instanță unitatea spitalicească din Botoșani și a cerut despăgubiri.

Însă, după mai multe procese instanța a dat câștig de cauză prin decizie definitivă Spitalului Județean ”Mavromati”.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page