ImportantLocal

LOCAL | Locuri insuficiente pentru oamenii străzii

Autoritățile au pus la punct ultimele detalii din planul  de protecție și intervenție pentru sezonul rece.

”Persoanele care necesită dializă, le-am identificat, sunt în număr de 266. S-a realizat inclusiv o evidență a femeilor însărcinate aflate în trimestrul al treilea de sarcină, în număr de 44, cu date de identificare și numere de telefon.

Situația privind spațiile în care se pot asigura cazarea și hrănirea persoanelor surprinse în trafic, sunt în număr de 244 de locați, cu 13.400 locuri de cazare și 1.100 de porții pentru cei care trebuie să asigure hrană”,  a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

Au fost depistate și probleme în asigurarea spațiilor de cazare pentru oamenii străzii. În municipiul Botoşani au fost identificate 103 persoane fără adăpost, iar locuri de cazare sunt doar 83.

Pentru a rezolva problema spaţiilor de cazare pe perioada iernii, reprezentantul Guvernului în teritoriu va face o adresă către Ministerul Educaţiei pentru ca unul dintre imobilele Şcolii 3 din Botoşani să fie dat municipalităţii pentru cazarea temporară persoanelor fără adăpost.

“Ar trebui să mai identificăm aproximativ 20 locuri de cazare. Am să fac o adresă către Ministerul Educaţiei pentru acel spaţiu, având în vedere că proprietarii/ spaţiului respectiv este Ministerul Educaţiei, nu Inspectoratul Şcolar”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Autoritățile iau în calcul și alte variante.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page