ImportantLocal

LOCAL | Locuințele fără energie, racordate gratuit la rețea

Mai multe locuințe din județul Botoșani care nu au avut niciodată curent electric vor putea fi racordate gratuit la rețeaua de alimentare cu energie electrică, în cadrul unui proiect derulat de Ministerul Energiei, cu fonduri de la bugetul de stat, dar și prin donații ale Norvegiei și Islandei.

Instituția Prefectului a transmis deja o adresă către toate primăriile din județ prin care a solicitat o situație cu gospodăriile care nu beneficiază la ora actuală de alimentare cu energie electrică, iar prefectul Dan Nechifor a făcut un apel la primari să transmită cât mai repede această situație.

Este un proiect inclus în programul Guvernului de combatere a sărăciei. Este vorba de oportunitatea de electrificare a locuințelor ce nu sunt încă conectate la rețea, valoarea proiectului fiind  de 5 milioane de euro. Am primit o adresă prin care suntem rugați să identificăm locațiile sau numărul de gospodării în care nu există energie electrică, localitățile, distanța de la rețea și situația socială a cetățenilor implicați, respectiv existența copiilor și alte situații speciale. Am făcut adrese către primari și fac un apel public să răspundă cât se poate de repede la acea adresă pentru că este un număr de 5.000 de locuințe care vor fi racordate gratuit la rețeaua de energie electrică în cadrul acestui program, la nivel național, și aș vrea să trimit cât mai repede răspunsul la Ministerul Energiei”, a precizat prefectul Dan Nechifor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page