ImportantLocal

LOCAL | Pompierul campion Iulian Rotariu la 1000 km Balkan Charity Challenge

Astăzi se încheie ediția a 6-a a ultra duatlonului 1000km Balkan Charity Challenge, eveniment sportiv caritabil la care participă și pompierul botoșănean Iulian Rotariu.

Evenimentul se desfășoară timp de 11 zile pe un traseu de 1000km pe direcţia Bucureşti-Sofia şi retur, pe o rută frumoasă ce combină porţiunile de plat de-a lungul Dunării cu porţiuni montane, traversând munţii Balkan.

Este o provocare sportivă de anduranță, care combină ciclism și alergare de aproape 100 km pe zi, în medie, fără întrerupere.

Manifestarea este non-competitivă și are drept scop promovarea sportului, în special activitatea în aer liber, ca o alternativă disponibilă și dovedită a unui stil de viață sănătos, dar și de a promova strângerea de fonduri prin intermediul platformei de e-plată pe site-ul web al evenimentului www.1000balkan.com.

Startul s-a dat în ziua de 29 octombrie la Bucuresti, iar linia de finish va fi trecută astăzi, după ora 17.00, tot la București.  Traseul a inclus 4 zile România și 7 zile Bulgaria, pe o distanță totală este de 1050 km, 440 km în România și 610 km în Bulgaria, cu 3.350 m diferență de altitudine pozitivă.

Iulian Rotariu, primul român care a alergat și a câștigat la Gobi March și Atacama Crossing, 2 ultramaratoane extreme de 250 km fiecare, din seria 4 Deserts, participă la acest ultra duatlon pentru al doilea an consecutiv, în toate competițiile reprezentând cauza copiilor cu autism din Botoșani.

Anul acesta Iulian, în recuperare după Atacama Crossing, a venit alături de caravana 1000km Balkan ca voluntar pentru a-și susține prietenii și a le povesti din învățăturile lui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page