ImportantLocal

LOCAL | Schimb de experiență la nivel internațional privind exemple de bună practică  în parcurgerea curriculumului pentru educație timpurie. FOTO!

Sâmbătă, Școala Gimnazială nr.1 Săveni, respectiv unitățile preșcolare, structuri ale acesteia au invitați de seamă din Republica Moldova.

La activitate au participat un număr de 40 de cadre didactice din Centrul metodic nr. 13 și cadre didactice și oficialități din satele Lopatnic și Fetești, raionul Edineț.

Întreg programul zilei a fost dedicat posibilităților de a discuta despre provocările din activitatea didactică, cunoașterea și aplicarea curriculumului, aplicarea cunoștințelor dobândite în urma experiențelor referitoare la activitatea educativă organizată și desfășurată în grădiniță și în afara ei, exprimarea unor gânduri și  opinii personale cu privire la competențele cuprinse în curriculumul educației preșcolare din România și Republica Moldova, dar și preocupările fiecărei părți implicate, cu deschidere spre noi oportunități care privesc un proces educațional de calitate.

Un punct important pe agenda zilei a fost prezentarea unor materiale în cadrul Sesiunii de comunicări și derularea unor activități artistice cu preșcolarii și școlarii.

Activitățile de vizitare a Muzeului de Arheologie și a unităților: Grădinița cu P.P. nr.4, Grădinița cu P.P .nr.1, Grădinița cu P.N. Nr.2  s-au desfășurat în a doua parte a zilei.

La acest interesant schimb de experiență au luat parte și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani: inspector școlar general, Mihaela Huncă,  inspector de specialitate, Cristina Sfeclă, precum și senatorul din Comisia de învățământ Doina Elena Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți și primarul orașului Săveni, Relu Petru Tîrzioru.

,,Felicit doamnele educatoare care s-au implicat în organizarea și desfășurarea acestui parteneriat, mulțumesc domnului primar Relu Petru Tîrzioru și reprezentanților ISJ Botoșani, sponsorului  ,,Biroticalex”  pentru sprijinul acordat,  precum și invitaților care astăzi ne-au onorat cu prezența. În mai 2016 am răspuns împreună cu doamnele educatoare invitației celor din Republica Moldova, iar astăzi a venit rândul lor să ne viziteze”-  a declarat directorul Scolii Gimnaziale nr. 1 Săveni, prof. Angelica Dana Maticiuc.

saveni-moldoveni-scoala saveni-moldoveni-scoala (1) saveni-moldoveni-scoala (2) saveni-moldoveni-scoala (3) saveni-moldoveni-scoala (4) saveni-moldoveni-scoala (5)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page