ImportantLocal

POLITIC | Liberalii acuză directorii de şcoli că fac campanie pentru inspectorul general şcolar Mihaela Huncă

 

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Botoşani, Cătălin Flutur, a spus astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că directorii unităţilor de învăţământ fac campanie inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă.

“Vorbesc de directorii de şcoli din comune cărora li se spune că Alfa şi Omega în judeţ şi tot ceea ce se întâmplă, toate realizările într-o şcoală, dacă s-a dat cu var pe un perete sau dacă s-a schimbat ceva la o fereastră, se datorează doar inspectorului general, ceea ce este fals. Aceşti directori de şcoli cu delegaţie sunt foarte buni agenţi electorali, li se bagă în cap, probabil mulţi dintre ei ştiu lucrul acesta, dar trebuie să spună şi ei la rândul lor ceva, că dacă nu ar fi existat nu ştiu ce comisie de învăţământ pe la Senat sau nu ştiu ce inspector general pe undeva nu se întâmpla nimic în şcolile lor. Este fals. Legea educaţiei spune exact cum se finanţează aceste unităţi de învăţământ. Doar 60% din fondurile alocate şcolilor au fost cheltuite până acum pe lucrări de reparaţii şi întreţinere. O parte din diferenţa care a mai rămas nu va fi cheltuită până la finele anului!, a spus Cătălin Flutur.

Şi Cristian Achiţei a lansat o serie de acuze la adresa candidatului PSD la parlamentare: 

“Doamna Huncă urlă prin judeţ că nu ştiu ce şcoli face ea pe autorizaţie sanitară de funcţionare şi îi cheamă pe toţi primarii că dacă nu le dă ea aviz nu se întâmplă nimic. În regulamentul de aprobare a lucrărilor pe şcoli, pe autorizaţie sanitară de funcţionare, nu există nicăieri prevederea că trebuie luat un aviz de la IŞJ. PSD a alocat bani pentru investiţii pentru obţinerea autorizaţiilor sanitare în şcoli la primarii PSD, de parcă la primarii PNL nu ar exista astfel de şcoli. Lista trimisă la Minister prin tovarăşa Huncă nici nu cuprinde toate şcolile. Vă dau un exemplu: Dracşani, comuna Suliţa”, a spus Cristian Achiţei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page