ImportantLocal

LOCAL | Proiect pilot finalizat cu succes de Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Județul Botoșani

Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Județul Botoșani anunță finalizarea cu succes a implementării Proiectului ”Școala Altfel – Program educațional pilot dedicat familiilor afectate de autism și membrilor comunității”, finanțat din fondurile bugetului Județului Botoșani, pe domeniul Cultură și Educație, în cadrul Programului anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile pe anul 2016, contract de finanțare nr. 7187/6.05.2016, derulat în perioada mai – octombrie 2016.
Scopul proiectului a urmărit îmbunătățirea calității vieții familiilor afectate de autism prin responsabilizarea comunităților din județul Botoșani și dezvoltarea unei atitudini civice bazate pe înțelegere, acceptare și sprijin.
Pentru atingerea scopului propus ne-am stabilit realizarea următoarelor obiective:
-Prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii în rândul copiilor diagnosticați cu autism. -Creșterea șanselor de integrare școlară pentru copiii diagnosticați cu autism.
-Creșterea gradului de informare a părinților și îmbunătățirea intervenției educaționale în familie. -Sensibilizarea comunităților din judetul Botosani prin informarea membrilor săi asupra problematicii familiilor afectate de autism.
-Implicarea comunităților din judetul Botosani în sprijinirea familiilor afectate de autism.
-Promovarea voluntariatului și creșterea numărului de voluntari în organizație.
Rezultatele obținute sunt importante, 25 familii afectate de autism au benefiat de servicii educaționale integrate, astfel:
– 10 copii înscriși într-o formă de învățământ au beneficiat de 6 ateliere educaționale derulate lunar;
– 15 copii care urmează să fie înscriși într-o formă de învățământ au beneficiat de 6 ateliere educaționale derulate lunar;
– 25 părinți/aparținători ai copiilor cu autism au benefiat de 6 grupuri educaționale de suport și informare derulate lunar;
– două campanii de informare a comunității asupra problematicii autismului (minim 1/3 din comunitatile judetului Botosani);
– două grupuri de lucru cu actori sociali implicați în problematica autismului (minim 10 participanti si minim 5 institutii implicate);
– 33 voluntari recrutați și implicați în activitățile proiectului ce au beneficiat in doua serii de un curs de informare; – peste 1000 persoane informate.
autism 1 autism 2

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page