ImportantLocal

LOCAL | Succes răsunător al actrilor botoşăneni la Cernăuţi: 3 premii pentru “Tu eşti Dumnezeul meu!”

Actorii teatrului ”Teatrului Mihai Eminescu” din Botoșani au cucerit şi Ucraina. Aceștia au participat săptămâna trecută la un festival de artă dramatică găzduit de teatrul Olga Kobileanska din Cernăuți. Artiștii botoșăneni au prezentat spectacolul ”Tu ești Dumnezeul Meu” în regia Ludmilei Skripka în fața a peste 700 de spectatori printre care și numeroase oficialități, critici de teatru și jurnaliști ucrainieni.

Spectacolul jucat de actorii ”Teatrului Mihai Eminescu” a impresionat prin mesajul transmis dar și prin calitatea interpretării.

Actorii botoşăneni confirmă, o dată în plus, că sunt excepţionali. Evoluţia echipei care a pus în scenă spectacolul “Tu eşti Dumnezeul meu” a fost extrem de apreciată la Festivalul de artă dramatică din Cernăuţi.

Juriul a decis să acorde 3 dintre cele mai importante premii trupei de la Botoşani:

Premiul pentru CEL MAI BUN SPECTACOL
Premiul pentru CEL MAI BUN ROL PRINCIPAL FEMININ
Premiul pentru CEL MAI BUN ROL SECUNDAR MASCULIN

“La încheierea celei de-a XI-a ediţii a Festivalului, la care au participat trupe de teatru din diferite regiuni ale Ucrainei şi din Botoşani (România), juriul i-a menţionat pe cei mai buni actori şi colective teatrale ce pe parcursul a 11 zile au prezentat spectacole pe scena Teatrului Cernăuţean.
Şi de data aceasta, s-a evidențiat trupa actoricească a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, obţinând premiul principal al Festivalului pentru „Cel mai bun spectacol” („Tu eşti Dumnezeul meu”), „Cel mai bun rol bărbătesc secundar” şi „Cel mai bun rol principal feminin”. Deci, cel mai bun rol principal feminin a fost recunoscut cel a lui Silvia, din spectacolul „Tu eşti Dumnezeul meu”, interpretat cu măiestrie actoricească de Gina Pătraşcu Zamfirache, iar premiul pentru cel mai bun rol bărbătesc secundar i-a revenit lui Gheorghe Frunză pentru rolurile Tom şi Leslie.”

Tu ești Dumnezeul meu!” 
Regia artistica: Ludmila Skripka
Scenografia: Natalie Tarasenko
Coregrafia: Victoria Bucun
Asistent regie: Gheorghe Frunză.

Din distribuție au făcut parte Gina Pătrașcu,Bogdan Muncaciu, Silvia Răileanu, Răzvan Amitroaei, Irina Mititelu,Gheorghe Frunză și Petruț Butuman. Actorii botoșăneni au fost felicitați inclusiv de consulul general al României la Cernăuți, care a apreciat colaborarea dintre Ucraina și România prin intermediul artei.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page