ImportantLocal

LOCAL | Miercuri, la Teatru: STAIPELOCHIAN- un spectacol docu-dramă despre viaţa comunităţii armenești din România

Compania „Rampa” prezintă miercuri, 2 noiembrie, la ora 19.00, laCasa Tineretului din Botoşani, spectacolul “STAIPELOCHIAN”.

“Staipelochian este un text jucat de 6 fete, 6 actrite cu darul de a te face sa vrei sa descoperi de ce te tulbura genocidul armenesc, desi nu e pomenit nicio clipa. Inspirat de Cartea soaptelor spectacolul te poarta intr-o calatorie prin ani si vremuri sumbre, cu personaje multiple si multa emotie, un arbore genealogic din franturi de povesti, imagini creionate din vorbe si mereu cu gandul ca “fotografiile sunt pentru cei care nu apuca sa-si ia ramas bun”. Teatrul lor , as adauga eu, e pentru a nu uita, chiar daca incerci sa ierti.
,,Staipelochian’’ este un spectacol docudrama care reconstruiește viaţa comunităţii armenești din România de-a lungul secolului 20.
Bunici, emigrare, cafea, război, strămoși, ritualuri, pace, totalitarism, iluzii sunt narate și înscenate cu umor de un povestitor care se reîntoarce prin amintiri în anii copilăriei. Textul dramatic adaptează romanul autorului român de origine armeană Varujan Vosganian, “Cartea soaptelor”, un roman nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Literatura din partea a trei tari: Romania, Armenia si Israel.”
(Irina-Margareta Nistor)

Scenariul spectacolului este semnat de Armine Vosganian și Mihai Alexandru Ion.

Montarea scenică îi aparține lui Mihai Alexandru Ion.

Din distribuție fac parte Andreea Alexandrescu, Adela Bengescu, Cătălina Bălălău, Teodora Filip, Ana Turcu, Armine Vosganian.

Compania „Rampa” s-a format în anul 2013, fiind o trupă profesionistă de teatru care pune în scenă spectacole în parteneriat cu instituţii publice și private, deopotrivă în spaţii convenţionale şi neconvenţionale.

Spectacolul este organizat de Uniunea Armenilor din România și Teatrul “Mihai Eminescu” Botoșani.

Biletele se găsesc la AGENŢIA TEATRALĂ, în incinta “Centrului de Informare şi Promovare Turistică” din Centrul Istoric – Piaţa 1 Decembrie 1918, nr 4
tel 0231 510970 (program: 10.00 – 17.00, de marți până duminică inclusiv) Pret bilet – 15 lei , elevi,studenți, grupuri organizate – 7 lei

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page