ImportantLocal

LOCAL | Protestele poștașilor s-au încheiat!

Activitatea poștașilor a fost reluată, astăzi, după ce conducerea Companiei Naționale Poșta Română a ajuns la un acord cu sindicaliștii.

“Salariile poștașilor vor crește de la 1 ianuarie 2017 cu 80 de lei, tiar valoarea tichetelor de masă va crește de la 9 lei pe zi, cât este în prezent, la 11,5 lei, după intrarea în vigoare a legii care permite majorarea valorii tichetelor de masă,” a declarat Constantin Ispir, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali din Botoșani.

Acesta a menționat că toate coletele au ajuns de la Iași, unde au fost blocate câteva zile din cauza grevei și vor fi distribuite destinatarilor, astfel încât astăzi vor ajunge cu activitatea la zi.

Această schemă de majorare a urmărit principiile echităţii sociale, vizând angajaţii cu cele mai mici venituri. Ea a fost agreată în contextul continuării planului de optimizare a personalului, care va duce la o structură mai eficientă în zona administrativă. Ca urmare a celor convenite luni între conducerea Poştei Române şi partenerii sociali, conflictul de muncă va înceta, iar activitatea poştală va reveni la normal”, arată Poșta Română.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page