ImportantLocal

LOCAL | Protestele din sănătate continuă și astăzi!

Greva generală declanșată luni de Sanitas va continua întrucât discuțiile de până acum cu reprezentanții Ministerului Sănătății nu rezolvă cerințele sindicaliștilor.

Salariații Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC) vor ieși la ora 9.00 în fața unității, iar la ora 9.30, pentru a doua zi consecutiv, vor protesta și angajații Spitalului Județean și cei de la Spitalul de Recuperare.

Negocierile Federaţiei SANITAS cu Ministerul Sănătăţii au eşuat, cu toate că 75.000 de angajaţi din sistemul sanitar au intrat astăzi în grevă generală, anunta Federatia SANITAS intr-un comunicat de presa.

In document se precizeaza ca inflexibilitatea manifestată reflectă de fapt lipsa de interes a guvernanților pentru a găsi soluţii fiabile la solicitările SANITAS.

De asemenea, toate nemulţumirile transmise astăzi de către oamenii din Sănătate au rămas fără răspuns.

Reprezentantii SANITAS sustin ca la întâlnirea de lucru a comisiilor reunite de Buget, Finanţe, Bănci – Muncă şi Protecţie Socială din cadrul Camerei Deputaţilor, reprezentanţii guvernului tehnocrat au respins categoric toate amendamentele privind OUG nr. 20/2016 depuse de reprezentanţii SANITAS şi au declarat că greva generală declanşată de SANITAS este ilegală.

“Le reamintim domnilor tehnocraţi că doar justiţia se poate pronunţa asupra legalităţii grevei generale şi considerăm că datoria lor este aceea de a găsi soluţii pentru angajaţii unui sistem şi aşa vitregit de ani de zile. Greva generală va continua şi facem un apel către toţi colegii să nu se lase intimidaţi şi să nu uite că „Împreună suntem mai puternici !”

Luni dimineață, peste 82.000 de cadre medicale au intrat în grevă generală în spitalele din întreaga țară, a anunțat Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas.

Sindicatele din Sănătate sunt nemulțumite pentru că personalul TESA și funcționarii publici, medicina școlară și asistența socială nu au primit majorări salariale pentru intermediul OUG 20 și OUG 43 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. Soluția propusă de sindicate a fost de includere a modificărilor în ordonanță atunci când va fi dezbătută în Parlament.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page