CulturaLocal

Ziua Culturii Naționale, marcată la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”

Sub auspiciile Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” din Botoșani organizează și în acest an Rotonda cenaclurilor literare pentru copii și tineret din județul Botoșani. Sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 10.00, în Sala de lectură și-au dat întâlnire reprezentanții Cercului literar „Luceafărul” de la Hănești, coordonat de profesorul și scriitorul Georgică Manole, ai Cenaclului „Nuferi albi” de la Corni, sub coordonarea doamnei profesor Maria Vasiliu și ai Cenaclului „Litera” de la Stăuceni, coordonat de domnul bibliotecar Gabriel Atănăsoaie. Copiii de la cenacluri vor prezenta creații proprii.

Vor participa la întâlnirea lor și doi invitați speciali. Este vorba despre scriitorii Dumitru Petraș, din Stăuceni și Victor Tănasă, din Iacobeni (Dângeni), care vor recita și vor vorbi despre creația lor.

Tot atunci, alături de cenacluri vor mai fi prezenți elevii școlilor din Flămânzi și Bucecea, cu sensibile momente artistice, construite pe marginea creației eminesciene, în coordonarea doamnelor  Elena Călin, de la Biblioteca Orășenească Flămânzi și Ilona Neculai, de la Biblioteca Orășenească Bucecea.

La celelalte secții și fialiale ale bibliotecii vor exista, în întreaga săptămână care precede data de 15 ianuarie 2023, activități, constând în proiecții de filme documentare, spectacole de muzică și poezie, concursuri, expoziții, jocuri creative, toate desfășurate sub lumina Poetului Nepereche și a Zilei Culturii Naționale.

Duminică, 15 ianuarie, cu acordul Societății Române de Radiodifuziune, pe site-ul bibliotecii www.bibliotecabotosani.ro, va fi postată piesa de teatru „Memento mori”, de Mihai Eminescu,  dramatizare radiofonică de Georgeta Răboj, din anul 1991, în regia lui Dan Puican și având în distribuție printre alții pe: Ion Caramitru, George Cozorici, Mircea Albulescu, Adrian Pintea.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page