CulturaLocal

ZICI 2023 – „O carte, un glas, multe urechi!”

Descoperim tainele minunate ale cărților odată cu primele povești citite, cu glas duios, de către părinți sau bunici, seara când Moș Ene nu prea vrea să vină pe la gene.

Apoi, școlari fiind, ne grăbim să descifrăm tainele cititului pentru a pătrunde cât mai repede în lumea fascinantă care se ascunde între paginile cărților.

O carte e o poveste, o poveste ce te poartă pe tărâmuri magice unde întâlnești personaje care te fascinează și de la care primești adevărate lecții de curaj și bunătate.

„AZARYS ȘI REGATUL SCORPIONILOR DE FOC” de Klaudia Muntean este povestea cu care elevii clasei a III-a A Step by Step de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani, coordonați de prof. Olguța-Cătălina Dughilă și prof. Oana-Olivia Popa, vor marca, miercuri 1 februarie 2023, Ziua Internațională a Cititului Împreună ( ZICI ).

Lecturile publice, jocurile și atelierele de creație vor face atractivă „călătoria” prin tărâmurile magice ale poveștii.

Activitatea se va desfășura la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani, Filiala Nr. 2 Grivița, miercuri, 1 februarie 2023, începând cu ora 14 și face parte din Proiectul educativ „Printre CĂRȚI și…POVEȘTI” (partener proiect: bibliotecar Brîndușa COTEȚ).

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page