AdministratieMunicipiu

Zeci de locuri pentru refugiați amenajate pe patinoarul de la Cornișa – VIDEO

În incinta patinoarului din Parcul de Agrement „Cornișa” au fost pregătite 50 de paturi pentru refugiații ucraineni. Potrivit directorului DSPSA, Eugen Țurcanu, capacitatea poate fi extinsă până la 120 de locuri, în funcție de numărul solicitărilor.

Cornișa AquaPark are și alte lucruri de oferit comunității în afară de distracție. În aceste vremuri tulburi, în care Ucraina este într-un război total cu Rusia, ne-am gândit să oferim o alternativă a folosirii incintei patinoarului ca și spațiu de cazare pentru viitorii refugiați care vor veni. Noi am pregătit o parte din această clădire, pentru a înnopta aici oamenii. Să sperăm că nu va fi cazul. Deocamdată, în primă fază, am pus 50 de paturi, urmând ca în zilele următoare, în funcție de solicitările care vor veni din partea serviciilor speciale de urgență, a voluntarilor, să ne extindem oferta până la 120 de paturi.

Am primit din rezerva de stat, prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență, paturi metalice, saltele, pilote, pături, cearșafuri, perne, tot ce este civilizat și normal pentru a pune un om capul pe pernă într-o noapte când este în grijanie. Acesta este modul nostru de a ne manifesta solidaritatea față de cei aflați în mare ananghie și de a le întinde o mână de ajutor la greu”, a spus Eugen Țurcanu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page