Diverse

Vrei să trimiți un colet dar nu ești sigur cum trebuie împachetat? Evită aceste TREI greșeli!

Botoșănenii au început să aibă din ce în ce mai multă încredere în serviciile de curierat și să le folosească adesea. Pachetele sunt trimise atât în România, cât și în alte țări europene, parcurgând distanțe lungi până la destinatar. Dacă trimiți un colet, e necesar să știi că el va trece prin multe etape în timpul drumului său către destinație, în special în cazul unor livrări internaționale. 

În ceea ce privește siguranța coletului, este important să optezi pentru o firmă de curierat de încredere, dar și să îl împachetezi corespunzător. În ceea ce privește firma, alege curierii PTT Express din Botoșani, iar în privința împachetării, vei afla din acest articol care sunt cele mai comune greșeli pe care trebuie să le eviți.

Iată greșelile făcute în momentul împachetării coletelor

 

  • Refolosirea cutiilor

Unele persoane, fie din dorința de sustenabilitate, fie din lipsa unei alte variante, împachetează un colet într-o cutie veche, spre exemplu, o cutie în care au primit la rândul lor un colet. Problema cu aceste cutii constă în faptul că ele pot ceda în orice moment, în special în cazul pachetelor ceva mai voluminoase sau în cazul livrărilor internaționale. Așadar, pentru a evita această greșeală și orice problemă ar putea apărea, folosește, de fiecare dată, o cutie nouă. 

O metodă pe care o poți pune în practică este metoda cutie-în-cutie (box-in-box). Practic, vei împacheta coletul într-o cutie de dimensiuni potrivite, iar apoi, vei plasa această cutie într-una mai mare. Spațiul rămas liber între pereții celor două cutii trebuie umplut cu materiale antișoc sau de amortizare. 

Nu uita că este necesar să iei în considerare și greutatea obiectelor pe care îți dorești să le expediezi. Lucrurile grele au nevoie de cutii mai puternice, comparativ cu obiectele ușoare. În cazul în care nu vei ține cont de acest aspect, cutia poate ceda, chiar dacă e nouă! 

  • Împachetarea „laolaltă” a mai multor obiecte

Când îți dorești să trimiți mai multe lucruri într-o singură cutie, trebuie să le împachetezi, întâi, separat, iar apoi le poți plasa în cutie. Acest lucru este valabil în special în cazul obiectelor fragile, dar recomandarea noastră e să o aplici întotdeauna. În timpul transportului, dacă împachetarea nu este corespunzătoare, obiectele se vor mișca și se vor lovi unele de altele, ceea ce poate duce la deteriorarea lor. 

Menționăm aici și necesitatea materialului de amortizare. Obiectele nu trebuie să atingă pereții cutiei, între ele e necesar să se afle materialul de umplutură, amortizare sau antișoc (în funcție de fiecare colet în parte). Aceste materiale (polistiren, hârtie mototolită, folie cu bule) vor oferi o protecție suplimentară bunurilor trimise.

  • Folosirea materialelor greșite pentru sigilare

Folosirea benzii de hârtie sau a unui scotch subțire este greșită, întrucât, acestea nu oferă un grad ridicat de rezistență, pot ceda cu ușurință sau se pot desprinde. Folosește bandă adezivă rezistentă și lată. Aplic-o pe toate laturile cutiei, în strat gros, fie în formă de cruce, fie în forma literei „H”. 

Asigură-te că nu faci aceste greșeli în momentul în care pregătești un viitor colet. Doar dacă respecți metodele corecte de împachetare și alegi o firmă de curierat de încredere, te poți asigura de faptul că pachetul tău nu va suferi vreo daună.

 

Sursă foto: Unsplash.com

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page