InfractionalLocal

Vehicule neînmatriculate, depistate în trafic de poliţiştii de frontieră botoșăneni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări în privinţa a doi cetăţeni depistaţi în trafic conducând vehicule care nu aveau drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În ziua de 30 decembrie   a.c., în jurul orei 14.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi-I.T.P.F. Iași a oprit pentru control un autovehicul marca Mercedes Sprinter Benz care nu avea amplasate numere de înmatriculare, condus de un sucevean, în vârstă de 51 de ani.

În data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 38 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din autoturism marca Nissan și remorcă, aceasta din urmă având aplicat un număr de înmatriculare cu însemnele autorităţilor din Marea Britanie.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului marca Mercedes Sprinter Benz şi a remorcii înmatriculate în Marea Britanie, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că ambele vehicule nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculate şi că nu pot circula pe drumurile publice din România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv, tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page