Important

Val de anchete după tragedia cu 4 morţi de la fabrica de caşcaval din Ibăneşti. Ce au găsit anchetatorii în bazinul de decantare

Accident de muncă grav, la fabrica de caşcaval din Ibăneşti, în judeţul Botoşani. Patru bărbaţi au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon, după ce au căzut într-un bazin cu apă reziduală. Printre ei, se numără şi patronul fabricii.

Tragedia s-a petrecut ieri după-amiază, după ce un angajat al fabricii a intrat în bazinul adânc de 7 metri şi şi-a pierdut cunoştinţa. Imediat, au intrat după el alţi doi colegi, în încercarea de a-l salva. Cum şi aceştia din urmă au sfârşit în aceeaşi situaţie ca primul, după cei trei a intrat şi patronul fabricii de caşcaval, un bărbat în vârstă de 58 de ani.

S-a sunat de urgenţă la 112, echipajele de prim-ajutor au sosit la faţa locului, iar pompierii echipaţi corespunzător au intrat în respectivul bazin, pentru a scoate bărbaţii. Din nefericire, pentru doi dintre ei s-a constatat decesul, ceilalţi doi fiind resuscitaţi şi duşi la spital.

Au fost găsite cantităţi mari de amoniac şi acid sulfuric în bazinul cu apă reziduală

Patronul de 58 de ani a ajuns la Spitalul din Botoşani, dar s-a stins la scurt timp, iar un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, a fost adus la spital în Iaşi, dar şi acesta a murit în grija medicilor.

În bazinul fabricii de caşcaval autorităţile ajunse la faţa locului au găsit cantităţi mari de amoniac şi acid sulfuric. S-au deschis mai multe anchete în acest caz, inclusiv una de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar şi cea a poliţiştilor, care urmează să stabilească toate circumstanţele tragediei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page