Politic

Unirea Principatelor Române din anul 1859 este începutul construcției României moderne

Comunicat de presă: Cătălin Silegeanu

Unirea Principatelor Române din anul 1859 este începutul construcției României moderne.

La multi ani, România! La multi ani, dragi români!

Astăzi, 24 ianuarie, sărbătorim 163 de ani de la Mica Unire! Eveniment ce a contribuit considerabil la înfăptuirea statului național unitar român!

Această zi, cu o deosebită însemnătate pentru istoria poporului nostru este cunoscută în popor și sub numele de Mica Unire și marchează faptul că la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie/5 februarie, a fost ales şi domn al Munteniei.

Scopul comun al  românilor, de unire într-un singur stat, a fost atins la 1 decembrie 1918, când a avut loc Marea Unire, a Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

După 163 de ani sărbătorim libertatea și unitatea noastră ca și stat, merite și laude atribuite strămoșilor noștri care, au reușit să realizeze acțiuni demne și de apreciat, pentru a rămâne in istoria poporului român. Acum, în schimb ce avem de la clasa politică contemporană?Aceeași luptă ca odinioară, dar din păcate doar pentru interesele personale ale oamenilor politici, nimic benefic pentru popor. Românii sunt sacrificați în fiecare zi de măsurile luate de guvernanții noștri care ne-au demonstrat incapacitatea lor și și-au manifestat prin măsurile luate pentru popor, caracterele lor perfide mai ales acum în perioada în care trăim, de când s-a declanșat  starea de pandemie în țara noastră.

Din păcate, dragi români, dragi botoșăneni, conducătorii României de azi, nu construiesc nimic, ci dezbină tot ceea ce strămoșii noștri au realizat, ne dezbină pe noi din punct de vedere relațional, ne dezbină de educație și de ce e normal și decent. Dulce Românie, ce ti-aș putea dori eu ție? Să ai un popor unit ca  acum 163 de ani, dar și politicieni care să lupte pentru interesele cetatenilor și cel mai important e să aibă curajul și bărbăția strămoșilor noștri, care luau singuri decizii pentru țară, nu ca acum când soarta noastră e decisă de străini.

Stimați conducători ai României, învățați din trecut și puneți în practică în prezent și viitor. Învățați din istoria acestei tari de la mai marii conducători care au iubit tara și au depus toate eforturile pentru  ceea ce suntem noi astăzi!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page