ImportantLocal

LOCAL | Trafic crescut la frontieră. Vezi ce măsuri au fost dispuse pentru reducerea timpului de aşteptare

Desi valorile de trafic prin punctele de frontieră au crescut cu peste 30% în primele zile ale anului, nu au fost probleme deosebite la controlul de frontieră.

* În primele zile ale anului 2016, traficul prin Punctele de Trecere a Frontierei din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a înregistrat valori ridicate, fiind înregistrată o creştere cu 32% faţă de perioada similară a anului trecut.

* Cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pe sensul de intare în România însă, în urma gestionării situaţiei prin dispunerea unor măsuri imediate de fluidizare, media timpilor de asteptare la frontieră s-a încadrat în valorile normale pentru această perioadă.

La frontiera cu R. Moldova se înregistrează creşteri ale traficului, în special pe sensul de intrare în ţară, ce sunt cauzate de numărul mare de persoane care vin să petreacă în România sărbătorile de iarnă pe rit vechi, de cetăţeni din R. Moldova care se reîntorc la muncă în state ale U.E., dar şi de întoarcerea studenţilor din R. Moldova în marile centre universitare din ţara noastră.

În P.T.F. Albiţa, în anumite intervale de timp, media timpilor de aşteptare la intrarea în România a depăşit 60 minute, fiind suplimentat numărul arterelor de control pe sensul de intrare în ţară (de la 5 la 8) şi numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşurau activitatea la controlul documentelor (de la 10 la 16).

Pentru evitarea aglomerărilor, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale. În acest sens, au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere, au fost utilizate toate arterele de control disponibile şi au fost utilizate artere de control de pe sensul de ieşire pentru sensul de intrare, a fost dispusă menţinerea în stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicaţii şi informatică şi pregătirea personalului în vederea asigurării intervenţiei rapide în zona de competenţă, pentru rezolvarea unor eventuale situaţii deosebite.

Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Reamintim punctele de frontieră existente pe frontiera româno-moldoveană:

  • pe raza jud. Galaţi:   T.F. Oancea-Cahul

                                      P.T.F. Galaţi-Giurgiulesti

  • pe raza jud. Vaslui :   T.F. Albiţa-Leuseni
  • pe raza jud. Iaşi:         T.F. Sculeni-Sculeni
  • pe raza jud. Botoşani: P.T.F. Rădăuţi – Prut-Lipcani

                                         P.T.F. Stînca-Costeşti

 

Reamintim că accesând aplicaţia on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional” la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare. în culori diferite.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Informare publică

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Statistică

În perioada 01-06 ianuarie 2016, frontiera cu R. Moldova a fost tranzitată de aproximativ 95.600 de persoane şi peste 24.000 mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 60.600 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară. Comparativ cu 71.900 treceri persoane înrgistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, se constată o creştere de 32%.

Cel mai tranzitat a fost Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa , astfel, prin acest punct de trecere a frontierei au trecut graniţa, în perioada 01-06 ianuarie 2016, peste 40.900 persoane.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page