LOCAL | 15 primării beneficiază de un program electronic privind înregistrarea datelor agricole

Registrul agricol, care bătăi de cap autorităților locale și județene, va fi mai ușor de gestionat în câteva unități administrativ-teritoriale din județ.

Acest lucru va fi posibil prin intermediul proiectului “Crearea infrastructurii necesare pentru gestiunea electronică a registrului agricol, precum și a altor activități specifice în județul Botoşani”, finanţat din fonduri europene, prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007-2013.

Proiectul are o valoare de 3,76 milioane de lei, la care contribuția proprie a Consiliului Județean este de 8.000 de lei ;i s-a derulat pe o perioad de 24 de luni.

Beneficiar este Consiliul Judeţean care are ca parteneri comunele Blândeşti,  Copălău, Dângeni, Durneşti, Hăneşti, Manoleasa, Mihălăşeni, Ripiceni, Santa Mare, Suliţa, Ungureni, Mihai Eminescu, Truşeşti, George Enescu şi Oraşul Săveni.

Sistemul, alcătuit din 116 calculatoare şi servere şi o infrastructură LAN, vizează o configuraţie tehnică complexă, performantă, capabilă să rezolve problemele amintite anterior în sensul eficienţei, rapidităţii, interoperabilităţii datelor şi accesului rapid.

Mai mult decât atât, sistemul presupune standarde de intero­perabilitate, fapt ce va permite integrarea şi interconectarea tuturor informa­ţiilor, procedurilor şi proce­selor specifice serviciilor publice e-guvernare în cadrul altor sisteme informatice existente la nivel naţional. Investiţia necesară pentru dezvoltarea unui astfel de sistem de gestionare online a Registrului Agricol însea­mnă atât crearea infrastructurii fizice necesare, dezvol­tarea aplicaţiei informatice, cât şi instruirea personalului care va coordona acest sistem, costuri pe care nici UAT-urile şi nici Consiliul Judeţean nu le-ar putea autosusţine.

Practic, un server va conţine toate informaţiile care vor putea fi accesate la nivelul fiecărei unităţi admi­nistrativ- teritoriale în parte, acest proiect venind să corecteze probleme existente în acest moment în evidenţa registrului agricol.

Teoretic, din 2016 fiecare cetăţean care deţine un teren pe raza autorităţii publice respective va putea să îşi vadă foarte uşor poziţia GPS, vecinii sau suprafaţa pe care o deţine, sau să îşi plătească taxele şi impozitele locale online.

Datele sunt disponibile pe Portalul de informaţii:

http://www.registrulagricolbotosani.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close