Local

Un preot din Botoșani este considerat urmașul lui Arsenie Boca

Părintele Arsenie Boca este considerat ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop merg zilnic să se roage sute de pelerini. Există un preot originar din Botoșani, care acum slujește la București, despre care se spune că este urmașul părintelui Arsenie Boca.

Se numește Ciprian Grădinaru și este arhimandrit, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Enoriașii îl consideră „părintele speranței”, și urmaș al părintelui Arsenie Boca.

Despre părintele Ciprian Grădinaru se știe că, foarte multă vreme, a fost călugăr la Mănăstirea Sihăstria, iar de câțiva ani slujește la biserica de lemn care a fost ridicată lângă Catedrala Mântuirii Neamului.

Se spune despre preotul Ciprian Grădinaru că este părintele speranței. Toți cei care vin la el pleacă mai liniștiți, împăcați, bucuroși și încrezători că problema lor se va rezolva. Credincioșii trec cu încredere pragul lăcașului de cult și așteaptă unii după alții să le vină rândul la părinte. Imediat cum ajung să stea de vorbă cu el, starea lor se schimbă.

“Iți citește gândurile înainte să apuci să-i spui cum te cheamă!” Unii dintre credincioși au susținut că preotul Ciprian Grădinaru le citește gândurile dinainte să ca ei să apuce să-și spună necazurile.

La urechile preotului a ajuns comparația cu părintele Arsenie Boca, însă el este smerit și nici nu vrea să audă de această asemănare. Cert este că de dimineață până seara, lăcașul de cult unde slujește părintele Ciprian este neîncăpător. Oameni cu diverse probleme vin să vorbească cu duhovnicul lor.

Ciprian Grădinaru este considerat părintele speranței pentru că nu lasă pe nimeni care ajunge la el, fără o încurajare, o vorbă bun și un ajutor spre a-și rezolva necazul într-un fel sau altul. Zilnic îi trec pragul oameni bolnavi, care nu se înțeleg cu soțul/soția, care au probleme la locul de muncă, și fel de fel de alte situații. Sursa: fresh24.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page