Diverse

Trei elemente surpriză de care orice botoșănean ar trebui să țină cont când își amenajează locuința

Atunci când îți amenajezi noua locuință, fie că este o casă nouă sau un apartament, ai destul de multe lucruri în plan și întreaga activitate îți va da cu siguranță bătai de cap. Majoritatea persoanelor se axează pe alegerea mobilei și design-ului pentru ca totul să arate perfect, însă înainte de aceste elemente, există anumite lucruri pe care trebuie să le iei în considerare.

Dacă vrei să nu ai probleme neprevăzute și să locuiești într-o încăpere sigură, trebuie să ții cont de trei elemente cheie, care nu sunt de obicei printre prioritățile tuturor.

De ce trebuie să ții cont atunci când îți amenajezi noua locuință ca să eviți surprize neplăcute

  • Cumpără un stabilizator de tensiune pentru centrală

Ai deja o locuință nouă și ești foarte fericit că vei avea, în sfârșit, propria centrală și nu vei mai depinde de stat atunci când vine vorba de căldură, apă caldă etc. În primul rând, trebuie să te asiguri că va veni un inspector de la Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor ca să îți facă o verificare – centralele sunt dispozitive foarte utile, dar și delicate, iar dacă ceva nu merge cum trebuie, pot deveni foarte periculoase.

La fel de important este să îți cumperi un stabilizator de tensiune pentru a evita ca fluctuațiile de tensiune să aibă efecte negative asupra centralei sau chiar să te pună în pericol atât pe tine cât și pe familia ta. Mulți nu se gândesc la asta, dar majoritatea experților recomandă achiziționarea acestui dispozitiv pentru siguranța ta. Centrala este predispusă la fluctuații de curent și vei dori să eviți asta.

  • Cumpără un parchet triplu stratificat

Majoritatea persoanelor aleg parchetul doar după aspect, dar nu este recomandat să faci asta. Parchetul este un element extrem de important în orice locuință și nu doar prin prisma design-ului, ci și a siguranței pe care acesta îl poate oferi. 

Parchetul triplu stratificat are, așa cum sugerează și numele, trei straturi și este varianta cea mai bună. Stratul superior este alcătuit din lemn din esențe diferite, cel din mijloc este dintr-un tip de lemn mai moale iar stratul de bază are rol stabilizator.

Astfel, parchetul triplu stratificat este proiectat pentru a oferi o stabilitate foarte bună și este, în același timp, mult mai rezistent față de cel obișnuit la variații de temperatură și umezeală. Cele trei straturi asigură trecerea ușoară a temperaturii și a umidității astfel că acest tip de parchet este în mod special recomandat pentru cei care au ales încălzirea prin pardoseală.

  • Adu un electrician pentru a verifica situația locuinței

Rețeaua electrică dintr-o locuință este extrem de importantă și este esențial să te asiguri că totul este în regulă. Dacă vrei să fii în siguranță, atunci totul trebuie să fie făcut ca la carte – toate legăturile, toate firele, toate conexiunile. Dacă nu este așa, atunci ai putea să ai parte de accidente care pot avea consecințe grave. Drept urmare, cel mai bine ar fi să aduci un electrician care să facă un control amănunțit.

Așadar, înainte să începi să îți alegi mobila sau designul noii tale locuințe, este înțelept să parcurgi cei trei pași de mai sus pentru a pune, așa cum este normal, siguranța pe primul loc.

Sursă foto: pixabay.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button