Diverse

TOP 3 accesorii utile pentru centralele cu combustibil solid – FOTO

Confortul termic este un element pe care majoritatea oamenilor doresc sa-l obtina in casele lor, pentru a avea parte de caldura si apa calda, oricand au nevoie si in cantitati suficiente. Daca pentru locuitorii din orase, acest deziderat poate fi atins cu usurinta, fie prin folosirea retelei centralizate, fie prin montarea unei centrale pe gaz, in zonele rurale, acolo unde aductiunea de gaze lipseste, obtinerea acestui confort este ceva mai dificila. Solutii exista, insa, cea mai intrebuintata dintre ele fiind montarea unei centrale termice cu combustibil solid, care sa ofere apa calda, atat pentru incalzire, cat si in scop menajer.

O astfel de centrala functioneaza prin arderea lemnelor, peletilor sau carbunilor si, impreuna cu montarea unor calorifere termice, ofera tot confortul necesar vietii moderne, indiferent de locul in care se afla. Se spune ca centralele cu combustibil solid nu sunt totdeauna foarte eficiente, dar exista in magazinele de profil fizice sau online, diferite accesorii care pot contribui in mod semnificativ la cresterea sigurantei echipamentului si la obtinerea unei eficiente cat mai sporite, mai ales in conditiile in care materialul lemnos s-a scumpit semnificativ in ultima vreme. 

Iata 3 accesorii pentru centralele pe lemne, care pot fi folosite cu succes de catre oricine!

Multe persoane privesc cu neincredere aceasta solutie pentru obtinerea apei calde, spunand ca centrala termica pe lemne nu intruneste toate conditiile cu privire la siguranta, iar arderea lemnului se face cu mari pierderi. Este partial adevarat, doar in conditiile in care centrala nu este insotita de o serie de accesorii ce pot transforma un simplu focar intr-un echipament performant:

 

  • Cele mai mari eforturi ale unui proprietar care alege o astfel de centrala este sa asigure o siguranta totala. De regula, echipamentul nu pune in pericol integritatea celor care il folosesc, dar poate aparea o situatie cu potential periculos in momentul in care se intrerupe curentul electric. Din aceasta cauza, un accesoriu obligatoriu este un UPS completat de o baterie pentru centrala termica din locuinta ce va oferi curent electric, chiar daca lipseste din retea. Acest lucru va permite inchiderea centralei intr-un mod cat mai sigur;

  • Ventilul pentru incarcarea instalatiei nu trebuie sa lipseasca, pentru ca prin intermediul acestuia se poate face in siguranta deplina umplerea, golirea sau adaugarea lichidului termic in instalatie. Prin completarea cu un manometru, o astfel de piesa ofera un plus de siguranta sistemului termic si usureaza mult activitatile de intretinere. Mai mult de atat, ventilul multifunctional este simplu de montat si are un pret accesibil;

 

  • Regulatorul de tiraj este o piesa care regleaza in mod automat temperatura din cazane prin ajustarea clapetei de aer a cazanului. El functioneaza fara a necesita curent electric sau alte piese suplimentare, montandu-se direct pe clapa de aer prin intermediul unui levier de reglaj. 

 

In concluzie, proprietarii de locuinte inteligenti, care aleg sa foloseasca o centrala termica cu combustil solid, trebuie sa stie ca exista cateva echipamente care montate in sistem pot aduce un plus de eficienta, pot reduce sensibil cantitatea de combustibil ars, sa adauge siguranta si sa prelungeasca in mod vizibil durata de viata.

 

Surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!