social

Tichetele sociale pentru masă caldă sunt vândute în piață, la Botoșani. Prefectul trage un semnal de alarmă

Reprezentatul Guvernului în teritoriu, Dan Nechifor, a atras atenția, marți, într-o conferință de presă, asupra unei practici pliate pe una dintre măsurile de susținere a persoanelor nevoiașe în contextul actual, și anume tranzacționarea cardurilor sociale acordate de stat anumitor categorii de persoane.

Prefectul județului Botoșani, a precizat că este în derulare o amplă acțiune de verificare a acestor sesizări și și a atras atenția asupra sancțiunilor usturătoare în cazul în care se vor confirma.

„Suntem într-o acțiune destul de amplă și vreau să fac o informare asupra faptului că, așa cum scrie și în actul normativ, acele carduri nu sunt transmisibile. Nu mă pronunț, ci vreau doar să trag un semnal de alarmă că este contravenție iar acel care îl transmite este pasibil de amendă. Da, din informațiile primite, se vând inclusiv la piață“, a precizat Dan Nechifor.

Două dintre sesizările primite ar viza două firme din județ care preiau cardurile și acordă produse alimentare în valoarea bonurilor pentru mese calde.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!