ECONOMIC

Tichetele de vacanță pot fi folosite pentru plata taberelor copiilor

Părinții care primesc vouchere de vacanță le pot folosi pentru a achita costurile taberei pentru copiii lor. Cu condiția ca acestea să fie pe teritoriul României. Propunerea a fost votată, miercuri, în Camera Deputaților.

Tichetele de vacanță primite de bugetari, dar și cele acordate în sistemul primvat pot fi folosite de părinți pentru a achita contravaloarea taberelor pentru copiii lor. A fost intodusă această modificare pentru a-i ajuta pe părinți să își trimită copiii în tabără unde aceștia pot socializa și își pot dezvolta anumite abilități.

Sprijin pentru părinți

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, cu 238 de voturi pentru şi un vot împotrivă, proiectul pentru modificarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, care introduce această posiblitate.

„Voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor potrivit prezentului alineat se stabileşte prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului finanţelor, prevede proiectul“, ase arată în proiectul de lege, potrivit Agerpres.

Un salariat care lucrează la stat primește vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei. Cei care lucrează la privat pot primi vouchere care reprezintă cel mult șase salarii minime brute pe economie.

Potrivit Ministrului Turismului și Antreprenoriatului, dacă într-un an prin tichetele de vacanţă din sectorul bugetar au ajuns 300 milioane de euro în domeniul turismului, din sectorul privat au ajuns doar 50 milioane de euro.

Maxim 30 de lei un tichet de masă

Tot prin acest proiect de lege s-a mărit și valoarea tichetelor de masă de la 20 la 30 de lei. Aceasta din urmă exte valoarea maximă pe care o poate avea un tichet. Au existat și propuneri ca un tichet de masă să fie de 40 de lei, dar acestea au fost respinse.

„Prin excepţie, organizaţiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale. Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale. Prevederile referitoare la achiziţionarea şi emiterea tichetelor cadou se aplică în mod corespunzător“, se mai arată în proiectul de lege.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button