AdministratieMunicipiu

Taxe și impozite mai mari pentru botoșăneni. Liberalii s-au luptat cu morile de vânt în ședința de Consiliu Local – VIDEO

Ca în fiecare sfârșit de an, consilierii locali botoșăneni au făcur circ în cadrul ședinței extraordinare, unde au avut de dezbătut, printre altele, proiectul de majorare a taxelor și impozitelor locale. Prin votul aleșilor, botoșănenii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar anul viitor, întrucât impozitul pe clădiri crește cu 17,65%. De asemenea, impozitul pe teren se majorează cu 20%, impozitul pentru mijloacele de transport se mărește cu 15%,ca și taxa aferentă utilizării domeniului public.

În proiect, inițiatorul, adică administrația locală, a „îndulcit pelteaua” oferind facilități la plată în caz de restanțe.

În zadar s-au chinuit liberalii să demonstreze că e o perioadă nefastă luării unei astfel de decizii, că botoșănenii sunt și așa împovărați de ate biruri care însumate duc la o gaură în bugetul personal care destabilizează balanța financiară în familii.

„Acest proiect vine într-o perioadă total nefastă. Din punct de vedere social, în primul rând, și economic, nu este oportun. Guvernul nostru, prin vocea prim-ministrului, a spus că, în anul 2022, nu vor fi măriri de taxe și impozite. S-ar părea că am lăsat asta doar pe seama Guvernului, noi le mărim la Botoșani într-un context social absolut deosebit. Într-o perioadă când este foarte greu, mai punem un bir pe populație. Personal, în momentele grele ale municipiului, am inițiat și am dorit ca taxele și impozitele în municipiul Botoșani, care nu au mai fost crescute de 13 de ani, să fie mărite, ideea era să le mărim într-un mod gradual. A face o mărire de aproape 20%, într-un an foarte greu pentru populație, nu mi se pare oportun”, a încercat consilierul Cătălin Flutur să se lupte cu morile de vânt.

După discuții inutile, purtate pe un ton destul de aprins, consilierii locali au votat proiectul de Hotărâre.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page