EducatieImportant

Tabletele achiziționate de unitățile de învătământ și de autoritățile publice locale pot fi decontate prin fonduri europene

Apelul de proiecte finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitat pentru finanțarea tabletelor pentru elevi și studenți s-a deschis astăzi, la ora 09.00. În primele 30 de minute au fost depuse în sistemul electronic MySMIS 113 schițe de proiecte și 6 cereri de finanțare au fost finalizate. Până la ora 11.30, în sistemul electronic MySMIS au fost încărcate 14 proiecte în valoare  de 6,7 milioane euro.

„Apelul prin care școlile și universitățile se pot dota cu tablete pentru sprijinirea învățământului online a fost actualizat: 50 de milioane de euro dedicați studenților cu burse sociale se adaugă celor 100 de milioane de euro alocați elevilor. Avem datoria, părinți, profesori și guvernanți deopotrivă, să sprijinim elevii și studenții, să contracarăm urmările pe care aceste luni grele le pot lăsa asupra pregătirii tinerilor!”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

În cadrul apelului POC pot fi decontate tabletele achiziționate de unitățile de încătământ și de autoritățile publice locale începând cu data de 1 august 2020. Proiectele vor putea fi depuse până la data de 1 februarie 2020.

Ghidul apelului POC și informații suplimentare sunt disponibile la următorul link: https://mfe.gov.ro/poc-ghidul-solicitantului-pentru-finantarea-tabletelor-scolare-si-echipamentelor-it-pentru-desfasurarea-activitatii-didactice/.

Suplimentar, pentru a susține desfășurarea activității didactice în această perioadă marcată de pandemia cauzată de COVID-19, MFE finanțează, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, echipamentele de protecție și containerele sanitare mobile în valoare de 50, respectiv 25 milioane euro.

În cadrul acestui apel, proiectele pot fi depuse până la data de 15 ianuarie 2021. Informații suplimentare sunt disponibile aici: https://mfe.gov.ro/poim-lanseaza-ghidul-de-accesare-a-fondurilor-pentru-consolidarea-capacitatii-unitatilor-de-ivatamant-de-stat-in-vederea-gestionarii-situatiei-de-pandemie-generata-de-virusul-sars-cov-2/.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!