Local

Sportivii din Botoșani, care au urcat pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo, premiați de autorități la Lacul cu nuferi de la Ipotești – FOTO&VIDEO

Autoritățile de la Botoșani au ținut să își exprime recunoștința pentru performanțele cu care sportivii botoșăneni s-au întors de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gestul oficialilor a fost pus la punct în cele mai mici detalii, momentul fiind de departe unul extrem de emoționant. Simona Radiș, medaliată cu aur în proba de dublu vâsle feminin și Mugurel Vasile Semciuc, medaliat cu argint în proba de patru rame, au primit 10.000 de lei, respectiv 7.500 de lei.

Ceremonia de premiere a sportivilor a avut loc, luni, pe insulița din mijlocul Lacului cu nuferi de la Ipotești.

Datorită devotamentului, talentului și muncii depuse, cei cinci, fie au descoperit, îndrumat, șlefuit și antrenat, fie au atins cele mai înalte culmi în sport.
Ion Asaftei, Iulia și George Bulie, Mugurel Semciuc și Simona Radiș au primit astfel titlurile de cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani.
Ion Asaftei l-a descoperit și antrenat pe campionul la lupte greco – romane, Alin Alexuc.
Iulia și George Bulie, antrenori de canotaj, au descoperit și format numeroși campioni la această disciplină.
Mugurel Semciuc a dobândit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la proba patru rame.
Simona Radiș a devenit campioană olimpică la Tokyo, la proba de dublu vâsle feminin.

Luptătorul Alin Alexuc, dar și doi fotbaliști de la FC Botoșani care urmau să primească premii la rândul lor nu au onorat evenimentul.

Pe parcursul festivității au avut loc câteva momente artistice, împletite extrem de armonios cu momentele decernării premiilor. Printre cei care au antrenat atmosfera s-au regăsit Fetele din Botoșani și Mirel Manea. Invitat de onoare a fost Elisabeta Lipă, președinta Federației de Canotaj.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button