Important

SPORT | SAGEATA se desfiinteaza! Sorin Chitu ar putea ajunge la Botosani!

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a anunţat aseară că echipa de fotbal a oraşului se va desfiinţa. Problemele financiare par să nu poata fi depăşite de acţionari, iar administraţia pe care Matei o coordonează nu mai poate susţine financiar activitatea echipei.

“Echipa de fotbal Săgeata Năvodari se va desfiinţa. Plătim utilităţi, gaze, curent; toate cheltuielile sunt suportate de primărie. Sunt multţumit cum s-a comportat echipa, au jucat şi barajul cu Sibiu, au avut rezultate. Aş putea vorbi şi despre o formă de şantaj; probabil acţionarii nu au bani pentru a o susţine şi pentru că este an electoral se crede că eu voi marja cumva, dar nu este posibil.

Aşteptăm alt moment, unul prielnic, aducem altă echipă, îi schimbăm numele… Am încercat, nu se poate! Datoriile sunt de peste 400 mii de euro, iar susţinerea anuală este de 500 mii euro. Aş face un efort să luăm echipa la oraş, dar nu cu toate aceste datorii. Plus că îmi este teamă de amestecul dintre primărie, care este o instituţie serioasă şi fenomenul fotbal şi ar mai fi ceva: nu am nici un om de încredere care să se ocupe de echipa de fotbal. De exemplu, aş putea negocia salariile, dar nu e corect nici ca primarul să aibă 2500 lei salariul, iar antrenorul 12.000 lei. Oricum, punctul meu de vedere este foarte clar: nu vreau echipă de Divizia B; ori facem performanţă, ori nimic”, a declarat primarul Nicolae Matei la Realitatea TV de Constanţa.

Amintim că la sfârşitul anului trecut, la iniţiativa primarului, patronilor societăţilor comerciale din zona oraşului li s-a solicitat sprijinul în vederea susţinerii financiare a echipei Săgeata. Cu toate acestea, se pare că nici măcar acest gest, dar nici pasiunea acestora pentru sportul rege nu i-a determinat să scoată din buzunarele proprii bani pentru a putea salva echipa năvodăreană. “Am solicitat patronilor de mari companii din zonă să se implice, dar nu au făcut-o“, a precizat primarul.

sursa: Gazeta de Navodari

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page