CFR a știut de ce a insistat pentru amânarea meciului de la Botoșani: avea nevoie să păstreze fotbaliștii cei mai buni pentru meciul cu Celtic, de joi, iar lotul nu e chiar atât de bun încât să-i permită să domine Liga 1 cu un sistem de rotație care schimbă câte zece, unsprezece titulari de la o partidă la alta. Dintre titularii incontestabili, azi a evoluat doar Djokovic. 

Și au mai apărut jucători folosiți din când în când: Vinicius, numele cel mai important absent de pe lista cu lotul de Europa League, Cestor, Peteleu Rondon. Și Hoban, devenit doar om de lot, la 36 de ani. Și Pașcanu, un stoper pe care destui îl vedeau în naționala de seniori după Campionatul European sub 21 de ani din vară. Testul de la Cluj arată că Alex nu e un fundaș central îndeajuns de bun pentru campionatul românesc!  

Petrescu nu mai are curaj să-l utilizeze în centru, l-a mutat pe dreapta apărării, unde intervențiile lui nehotărâte produc daune mai mici. Pașcanu s-a apucat, de fapt, acum de fotbal, la 21 de ani. Până la vârsta aceasta a evoluat doar împotriva unor adversari-copii, de aceea Ofosu și Țigănașu par prea buni când apar în dueluri cu internaționalul de tineret român.

Trupa peticită a lui Petrescu a încasat un gol și din ghinion, și din talentul lui Ebenhofer, autorul pasei către Așkovski. Macedoneanul a tras și mingea a sărit, din contra pe care a pus-o Peteleu, peste portarul Fernandez.

Clujenii au egalat prin Pereira și au mai înregistrat câteva acțiuni importante. Schimbarea deasă a distribuției, practicată de când a început sezonul, șubrezește mai ales organizarea, adică defensiva.

Țigănașu și-a mai permis o dată să urce până la careul Clujului, a centrat din fața lui Pașcanu și Mihai Roman a înscris așa cum se povestește că marca Florea Dumitrache, cu un plonjon greu de închipuit.

Extrema folosită ocazional ca vârf de atac a ajuns cu pieptul aproape de gazon când a plonjat ca să arunce mingea în colțul lung, perfect, plasat suficient de fin pentru ca Fernandez să nu ajungă.

Sursa: gsp.ro