Local

Societatea Nova Apaserv a primit noi amenzi de la Poliția Locală

În perioada 27 octombrie – 8 noiembrie 2022, polițiștii locali din cadrul Biroului Disciplina în Construcții au făcut verificări în zonele unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii. În perioada anterior menționată au fost verificate 44 de amplasamente și s-a constatat că în 34 dintre acestea, urmare a intervențiilor la rețeaua de apă/canal, nu au fost făcute lucrările de refacere a carosabilului/trotuarelor/spațiilor verzi. Având în vedere creșterea numărului sesizărilor primite din partea cetățenilor care nu pot utiliza zile la rând sau chiar săptămâni locurile de parcare rezervate, cât și zonele cu risc ridicat de accidentare, în baza celor constatate, polițiștii locali au aplicat 34 de sancțiuni cu amendă în cuantum de 2.000 de lei fiecare. Prin procesele verbale de constatare și sancționare a contravențiilor s-au dispus și măsuri pentru refacerea suprafețelor afectate de intervențiile la avarii. Echipele de control au constatat că doar pe 10 amplasamente au fost executate lucrările de refacere.

Potrivit Poliției Locale, sancțiunile au fost aplicate în baza Hotărârii Consiliului Municipal nr. 255 din 2021 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea condițiilor pentru eliberarea avizelor de intervenție și Acordurilor Administratorului Drumului, urmărirea și recepția lucrărilor de intervenție la rețelele edilitare de utilități publice pe raza Municipiului Botoșani.

În municipiul Botoșani sunt peste 120 de zone unde Nova Apaserv, prin firma cu care are contract, trebuie să execute lucrări de refacere a străzilor/trotuarelor/spațiilor verzi. De la începutul acestui an, societatea Nova Apaserv a primit numeroase adrese de la municipalitatea botoșăneană prin care s-a solicitat să fie executate de urgență lucrările de refacere a zonelor unde au fost înregistrate și rezolvate avarii la rețeaua de apă/canal. Regulamentul aprobat de deliberativul municipal prevede că aceste lucrări trebuie executate în termen de 10 zile calendaristice de la finalizarea intervenției la rețeaua edilitară.

Polițiștii locali vor continua acțiunile de control privind identificarea zonelor  unde nu au fost efectuate lucrările de refacere, după intervențiile la rețelele edilitare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page