ImportantLocalsocial

Sfaturi pentru o lume mai bună transmise de elevii unor școli din România, Moldova și Spania – FOTO

În perioada 16 – 20 noiembrie 2020 s-a desfășurat Săptămâna Educției Globale care a avut ca temă anul acesta ,,Este lumea noastră! Să acționăm împreună!,,Chiar și în condițiile actuale, ale răspândirii acestei boli și desfășurării activităților didactice în sistem online, câțiva elevi ai unor școli  din România, Moldova și Spania, au ținut să transmită, ,,împreună,, de la distanță, prin intermediul internetului, mesajul lor de încurajare și solidaritate pentru semenii lor. Este vorba de elevi de la școlile Școala Gimnazială Nr. 1 Rădăuți-Prut , ,,Doctor Partenie Ciopron,, Păltiniș, ,,Dimitrie Brândză,, Viișoara, (România), Liceul Teoretic “Grigore Vieru” Briceni; Liceul Teoretic nr. 1 Briceni; Liceul Teoretic Lipcani ( Rep. Moldova); “San Benito” Ikastola, Lazkao, Pais Vasco (Spania). Menționăm că această activitate, coordonată de către prof. Postolachi Vasile și Ceică Cristina Luminița,  este inclusă și în Proiectul Transfrontalier ,,Cartea unește inimi,,. Pentru a vedea și asculta sfaturile acestor elevi puteți accesa linkul următorhttps://youtu.be/7SyhuBXvBGs

La Școala Dimitrie Brândză Viișoara una dintre activități a fost desfășurată de către d-na învățătoare Bahrin Denise Layla împreună cu ai săi elevi din clasele a II-a și a III-a care au realizat o prezentare PPT cu desene și compuneri cu tema ,,10 sfaturi pentru o lume mai bună,,.

La Școala Miorcani, elevii clasei a V-a, coordonați de d-na prof. Nistor Amalia, au realizat un filmuleț având ca temă ,,Și noi putem salva Planeta Pământ,, atrăgând un semnal de alarmă asupra consecințelor dezastruoase ale defrișărilor excesive. La aceeași școală au mai avut loc activități desfășurate de către elevii cl. a III-a, ,,Cer senin deasupra noastră,, ,,Și noi putem recicla,, coordonați de către d-na învățătoare Purice Cristina și de către elevii cl. a VI-a, ,,Combustibili alternativi, deșeurile, poluarea, prezentări power-point, Apa – o resursă naturală prețioasă,, coordonați de către d-na prof. Moga Adina Liliana. Clasa a IV- a, îndrumați de d-na învățătoare Rumega Mihaela, a desfășurat activitatea ,,Apa – resursă naturală prețioasă.

La Școala Rediu, d-na învățătoare Pușcașu Mihaela, împreună cu elevii claselor I și a III-a, au dezbătut online problema poluării mediului înconjurător.

La Școala Primară Rădăuți-Prut, elevii cl. a II-a și a III-a, îndrumați de către d-na învățatoare Matei Popescu Luminița, au desfășurat online activitatea ,,O Românie a copiilor,,

Desfășurarea acestor activități a fost o provocare atât pentru copii cât și pentru cadrele didactice, pe care, cu multă răbdare și perseverență, am reușit să le realizăm chiar și de la distanță.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!