Local

Sfârșit tragic pentru adolescentul din Santa Mare! A fost găsit înecat după patru zile de căutări

După patru zile de căutări, adolescentul de 16 ani de la Santa Mare a fost găsit în această după amiază la aproximativ 18 kilometri distanță în aval de locul unde i-au rămas obiectele personale, pe teritoriul județului Iași.
Corpul neînsuflețit a fost observat de scafandri, la suprafața apei, blocat în vegetația din apropierea malului.

Info background:
Timp de patru zile, pompierii botoșăneni au depus toate eforturile pentru găsirea acestuia. La misiunea de căutare au participat în total peste 60 de salvatori, fiind alocate autospeciale de intervenție cu bărci de la Detașamentul de Pompieri Botoșani și Garda de Intervenție Ștefănești, echipaje de prim ajutor medical, cărora li s-au alăturat scafandrii de la ISU Botoșani, ISU Iași și ISU Neamț.

Căutările pe apă au fost efectuate permanent cu cele trei ambarcațiuni și s-au dovedit a fi extrem de dificile din cauza debitului mare de apă și a curenților foarte puternici.

Pentru a preveni astfel de evenimente nefericite, ISU Botoșani vă recomandă să respectați câteva măsuri de siguranță atunci când mergeți la scăldat:

▪ frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

▪ evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

▪ evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;

▪ nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;

▪ nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

▪ nu intrați în apa rece după expunerea la soare;

▪ nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;

▪ echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Dacă observați o persoană care se află în pericol de înec și puteți să o ajutați, interveniți, fără a vă pune viața în pericol. În cel mai scurt timp, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button