Politic

Senatorul Lucian Trufin anunță publicarea ghidurilor consultative pentru dezvoltarea mediului rural din Botoșani, cu bani europeni

Județul Botoșani are oportunitatea de a beneficia de fonduri europene prin Programul Național Strategic, iar senatorul Lucian Trufin îndeamnă atât administrațiile publice locale cât și cetățenii să fie informați pentru a pregăti temeinic cererile de finanțare.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat versiunile consultative ale ghidului solicitantului  pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea „Dezbatere publică”, pentru nouă domenii de intervenție finanțate cu fonduri europene.

Acestea vizează investiții în sectorul zootehnic, modernizarea infrastructurii de irigații, înființarea sistemelor de irigații, crearea/modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural, sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, transfer de cunoștințe, investiții în exploatații pomicole, investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor pomicole și crearea/modernizarea infrastructurii de acces agricolă.

„Aceste ghiduri reprezintă o oportunitate valoroasă pentru dezvoltarea agriculturii și mediului rural din județul Botoșani. Prin intermediul Programului Național Strategic, avem șansa de a accesa fonduri europene și de a implementa proiecte care să sprijine creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții pentru comunitatea noastră”, a declarat senatorul PSD Lucian Trufin.

După analizarea atentă a tuturor sugestiilor primite în cadrul perioadei de consultare publică, AFIR va publica versiunile finale ale Ghidului solicitantului în timp util, astfel încât toți solicitanții de fonduri europene să fie pregătiți pentru depunerea online a cererilor de finanțare prin PS PAC 2027.

Senatorul Lucian Trufin și echipa sa în colaborare cu OJFIR Botoșani și administrațiile publice locale va relua seria întâlnirilor publice astfel încaât fermierii sa fie sprijiniți în accesarea resurselor financiare europene necesare pentru dezvoltarea infrastructurii agricole și a sectorului zootehnic, modernizarea infrastructurii de irigații, sprijinirea tinerilor fermieri și promovarea transferului de cunoștințe.

„Așa cum i-am obișnuit pe fermierii botoșăneni, mă voi angaja din nou să facilitez accesul acestora la informații relevante și să organizez sesiuni de informare cu privire la procedurile de aplicare și documentația necesară pentru a obține aceste fonduri. Împreună cu echipa mea, doresc să mă asigur că nicio oportunitate de finanțare nu este ratată din cauza lipsei de informații sau a complexității birocratice, astfel încât  aceste fonduri europene să ajungă acolo unde este nevoie cel mai mult și ca fiecare potențial beneficiar să primească sprijinul necesar pentru a pregăti documentația și pentru a aplica cu succes. Vom colabora strâns cu toate autoritățile pentru a crea un cadru favorabil dezvoltării rurale durabile și prospere”, a mai menționat senatorul Lucian Trufin.

Încheind, senatorul Lucian Trufin îndeamnă comunitatea din județul Botoșani să profite de această oportunitate și să se implice activ în accesarea fondurilor europene pentru a contribui la dezvoltarea durabilă și prosperitatea zonei noastre. Pentru informații suplimentare și sprijin în acest proces, cetățenii sunt încurajați să contacteze biroul senatorului Lucian Trufin sau autoritățile locale responsabile cu implementarea programului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page