Educatie

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Zoltan Kallos, vizită fulger la Botoșani. „Trebuie să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare” – FOTO

Miercuri, secretarul de stat în Ministerul Educației, Zoltan Kallos, a fost prezent la Botoșani, într-o vizită fulger, ocazie cu care a lansat campania „Testare și vacinare pentru învățare”. Acesta a declarat că acțiunea are drept scop principal întoarcerea elevilor la clase, în condiții de siguranță în lupta cu noul coronavirus. Zoltan Kallos a purtat discuții reprezentanții școlilor din Botoșani, cu părinți. Nu au lipsit șeful Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței și prefectul Dan Nechifor.
Miercuri, s-a semnat protocolul de colaborare între Ministerul Educației, Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți si Organizatia ,,Salvati Copiii”.
„Cu toții de dorim ca înțământul online să nu ne mai ocupe tot timpul, să ne putem întoarce cât mai curând în sălile de clasă, la învățământul cu prezență fizică. Pentru aceasta ar trebui să ajungem să obținem acea imunizare de masă cât mai repede și pentru aceasta trebuie să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare. le este mult
mai ușor reprezentanților sindicatului să-i convingă pe colegii mei, mebri de sindicat, despre inportanța vaccinării și la rândul lor și părinții trebuie să-și aducă aportul la această vaccinare”, a spus Zoltan Kallos.

Secretarul de stat în Ministerul Educației a amintit de consecințele dezastruoase ale învățământului online, de pierderile imense generate de acest sistem de învățare, aducând în discuție și problemele de sănătate care pot decurge din acest învățământ fără socializare. „În această perioadă în care copiii vor fi doar online la școală, din păcate pierderile vor fi mult prea mari. Cred că în primul rând acești copii vor avea probleme de socializare. La nivel național peste 50% dintre profesori s-au vaccinat, În școli se respectă regulile. S-au respectat în școlile din România regulile acelui ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. Drept dovadă, numărul cazurilor pozitive din școli a fost destul de redus. Acest virus nu a făcut ravagii prin școli, prin instituțiile de învățământ din România”, a spus oficialul.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!