Local

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a vizitat UPU Botoșani – FOTO&VIDEO

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, doctor Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a efectuat, astăzi, o vizită în județul Botoșani, la sediul Instituției Prefectului – Județul Botoșani și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani.
Prima întâlnire de lucru s-a desfășurat la sediul Instituției Prefectului – Județul Botoșani, unde domnul Arafat a fost întâmpinat de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, subprefectul Tiberiu Manolache și Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al județului Botoșani, colonelul Dan Decebal Muraru.
Apoi șeful DSU s-a deplasat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani, unde s-a întâlnit cu Medicul Șef UPU-SMURD Botoşani, doctorul Ramona Guraliuc, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoșani, medicul Eduard Gurău și directorul economic al Spitalului Județean Mavromati.
Scopul acestei vizite de lucru este de a identifica problemele de organizare și funcționare cu care se confruntă linia de urgență din județul Botoșani, precum și identificarea soluțiilor pentru creșterea capacităților de intervenție și reducerea timpilor de reacție în situații de urgență, precum și despre stadiul proiectului construcției heliportului.

„În primul rând vreau să spun că am văzut o Unitate de Primiri Urgențe modernă. Nu pot decât să felicit autoritățile județene care au realizat-o și colegii care lucrează în această unitate. Clar, acum diferența este de la cer la pământ între ce a fost și ce este. Dar, cert, așa cum știm cu toții, mai este nevoie de ceva în plus și anume resursa umană. Deci toată discuția noastră s-a axat mai mult pe acest aspect, cum să atragă medici, a spus Raed Arafat.

„Am găsit un medic din Iași, care este angajat aici și care încearcă să convingă și el alți colegi. Botoșaniul, chiar dacă este un județ cu populație mai mică comparativ cu alte județe totuși a făcut față în pandemie și unitatea de primiri urgențe veche a fost transformată aproape într-o terapie intensivă cu bolnavi Covid și colegii de la UPU Botoșani funcționează 24 din 24, inclusiv cu o linie de gardă pe o mașină de terapie intensivă care deservește județul.”, a mai spus Raed Arafat.

„Aici avem o mașină de tip C2 la Ambulanță, care poate fi plecată la București, Iași, Suceava, undeva cu un pacient, și o mașină de terapie intensivă mobilă, 24/24, deservită de colegii de la Botoșani, împreună cu ISU. Eforturile care se depun de colegii noștri de aici sunt imense, se vede, este o pasiune, o echipă sudată, însă mai avem de lucrat pe partea de resursă umană. Un alt aspect discutat este deschiderea Compartimentului de primiri urgențe de la Dorohoi, unde există solicitare în acest sens. Și asta dacă se deschide și asigură toate aspectele necesare unui CPU, adică să aibă investigații radiologice, posibilitatea de analiză de laborator, atunci ar putea degreva UPU Botoșani de un număr de pacienți care ar putea fi tratați la Dorohoi”, a conchis Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button