Educatie

Se micșorează numărul elevilor în clasă

Ministrul Educației a anunțat că numărul de elevi în clasele de la început de ciclu în învățământul liceal de zi se va reduce la 24, de la 28 de elevi pentru filiera tehnologică. În învățământul profesional se va reduce la 26 pentru filiera teoretică.

Măsura este inclusă într-un ordin de ministru privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular

Ordinul a fost trimis azi la Monitorul Oficial. Măsură se constituie într-un pas concret în direcția României Educate, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Urmează ca inspectoratele școlare să transmită până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educației proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat.

Se micșorează numărul elevilor în clasă. Ordinul a fost trimis azi la Monitorul Oficial. Măsură se constituie într-un pas concret în direcția României Educate, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Ministrul Educației a explicat că decizia se va aplica la formarea claselor a IX-a, la începutul anului școlar viitor. Prin urmare, vor fi înființate 1.000 de clase de liceu în plus.

Ministrul a explicat că decizia se va aplica din următorul an școlar pentru că atunci vor intra mai puțini elevi la liceu, deoarece este generația împărțită între clasa pregătitoare și clasa I.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!