EducatieLocal

Școala de vară „Colț de rai” la parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”. Pompierii i-au învățat pe copii cum să salveze vieți – FOTO

Pompierii botoșăneni au continuat acțiunile de informare și educare preventivă în școlile de vară, organizate de preoți.
Astăzi, s-au întâlnit cu cei peste 100 de copii înscriși la Școala de vară „Colț de rai”, organizată de parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din municipiul Botoșani.
Salvatorii le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.
În cele câteva ore petrecute împreună, copiii au aflat că jocul cu focul poate provoca incendii, folosirea aragazului la o vârstă fragedă este interzisă pentru a preveni accidentele sau chiar exploziile de gaze, iar în cazul prizelor există pericol de electrocutare.
Au avut ocazia să studieze, îndeaproape, autospecialele de descarcerare și pirotehnică și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative.
De la Mirabela Boca și Simona Jitaru, voluntari în cadrul programului național “Salvator din Pasiune”, au învățat cum să execute corect manevrele de acordare a primului ajutor.
Pirotehnicieni le-au arătat cele mai frecvente elemente de muniție, rămase neexplodate din timpul celor două conflicte armate, descoperite pe raza județului Botoșani.
Nu știm dacă vor deveni pompieri sau nu, dar știm cu siguranță că ceea ce au învățat îi va ajuta să facă diferența dintre bine și rău.
 Activitatea s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iasilor și ISU Botoșani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button