AdministratieMunicipiu

Scandal în CL pe tema activității Locativa. Dialog acid între Flutur și Andrei

Un proiect de hotărâre privind preluarea de către Primărie a showroom-ului din incinta Incubatorului de Afaceri și transformarea acestuia în dispecerat pentru situații de urgență a provocat scandal în Consiliul Local (CL), în ședința de miercuri.

Directorul Locativa, Cătălin Flutur, s-a opus aprobării proiectului, spunând că nu există cadru legal pentru înființarea unui astfel de dispecerat.

Ceea ce propuneți dumneavoastră, să realizați un dispecerat integrat pe ISU la nivelul municipiului, acest lucru nu se poate, este total fals. I-ați dat o denumire pompoasă crezând că prin denumirea asta mai luăm un spațiu. Nimeni n-a spus nimic că întrerupem proiectele europene să luăm spațiile și nici nu poate fi transformat într-un dispecerat, nimeni nu a fugit cu cheile. Este implicat în două proiecte europene și toată lumea se poate interesa cine a intrat în acel spațiu. Probabil, intuiesc, că cineva vrea să rămână acolo. V-am pus la dispoziție spațiul pentru trei acțiuni, de ce ar trebui să îl scoatem dintr-un contract de concesiune și de administrare? Cine se va ocupa ulterior de toate cheltuielile? Pentru că trebuie realizate utilitățile, să plătim gazul separat, să băgăm contoare separate. Este o dorință și înțeleg asta, dar vă spun că nu este un temei legal, în afară de faptul că într-adevăr Consiliul Local, prin majoritate, decide ce face cu spațiile proprii”, a afirmat Flutur.

Primarul Cosmin Andrei a explicat însă că acel showroom nu a avut nicio destinație din anul 2012.

De când sunt în Primărie nu s-a întâmplat nimic legat de acel spațiu. Într-adevăr, când am fost acolo ne-ați dat etajul să cazăm refugiații. Dar acest lucru nu afectează cu nimic proiectele. Dumneavoastră vreți acel spațiu cu orice preț, dar nu ați făcut nimic. Doar niște birouri personale cu depozitare. Nu se poate, am venit cu proiectul de hotărâre în fața dumneavoastră și vă asigur că nu se întâmplă nimic cu acel spațiu, îl administrăm noi și va rămâne în proprietatea municipiului Botoșani”, a replicat Cosmin Andrei.

Vizibil iritat de interpelările susținute de fostul primar al municipiului, Cosmin Andrei a răbufnit, începând să enumere nereguli care, în viziunea lui, creează prejudicii patrimoniului local.

Pe scurt, pentru că faceți numai prostii acolo. O să ajungă alții să ne execute bunurile municipiului, să ia din bunurile Locativa, care sunt în patrimoniu, vom ajunge la o altă Termica. Aveți firma familiei dumneavoastră căreia i-ați închiriat spațiu? Aveți jurnaliști care cară plăcinte? Aveți ONG-uri care au intrat acolo fără să fie de acord? Aveți firme care își schimbă numele de la trei ani, la doi ani ca să rămână în continuare în Incubatorul de Afaceri? Aveți firme care au intrat în insolvență și nu au plătit datoriile și nu ați recuperat niciun ban? De zeci de milioane de lei? De-a lungul timpului, nu dumneavoastră personal, ci Locativa. Sunt lucrări fără autorizație acolo? Cam astea sunt prostiile, dacă mă provocați. Le vom corecta. Nu am nimic personal cu dumneavoastră, cu familia dumneavoastră. Acum vreau o clădire pentru municipiul Botoșani, pe care nu o iau pe persoană fizică. Solicitarea e să rămână în administrarea Primăriei, oricine ar fi primar”, a explicat Andrei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button