InfractionalLocal

Scandal aplanat de jandarmi într-o comună din județul Botoșani. Unul dintre agresori avea un briceag asupra sa

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a acționat în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică la manifestările cultural-artistice sau sportive, precum și în cadrul dispozitivului integrat de ordine publică, în cooperare cu polițiștii botoșăneni, în scopul creșterii gradului de siguranță al cetățenilor.

Sâmbătă seară, jandarmii care acționau pentru prevenirea faptelor antisociale la Hora Dângeneană au intervenit pentru aplanarea unui conflict între mai multe persoane, fiind necesară imobilizarea unui bărbat în vârstă de 23 de ani care se manifesta agresiv fizic și verbal.

În urma controlului corporal preventiv, jandarmii au găsit asupra acestuia, într-unul din buzunarele din spate de la pantaloni, un briceag cu lama de aproximativ 10 centimetri, despre care bărbatul a declarat că îl avea întâmplător la el, deoarece venise direct de la ferma unde lucra și nu trecuse încă pe la domiciliu.

Jandarmii i-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, iar dosarul va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni în vederea competentei soluționări.

Conform prevederilor Codului Penal, fapta de a purta un obiect fabricat anume pentru tăiere, înțepare sau lovire (cuțit, pumnal, box etc) fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

O pedeapsă similară se aplică și în cazul portului în aceste locuri publice a dispozitivelor pentru șocuri electrice sau a substanțelor iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.

Tot în acest week-end, efectivele de jandarmerie au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 16000 de lei, majoritatea pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice pe timpul misiunilor executate independent sau în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, în mediul urban și rural, accentul fiind pus în special pe prevenirea faptelor cu violență și a consumului de substanțe psihoactive.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page