EducatieImportant

Săptămâna Europeană a competenţelor profesionale, la Botoșani. Concursul „Meseria mea – Brățară de aur”

Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale este o inițiativă a Comisiei Europene având ca scop creșterea atractivității educației și formării profesionale (VET) care se derulează în perioada 09-13 noiembrie 2020.

Obiectivul Săptămânii VET este acela de a-i inspira pe cetățenii spațiului european să descopere și să-și îmbunătățească talentele prin intermediul educației și formării profesionale.

În acest sens, în timpul Săptămânii VET, Comisia Europeană prezintă inițiative de înaltă calitate și foarte multe exemple de bune practici pentru a oferi celor interesați opțiuni de dezvoltare a competențelor profesionale pe care le solicită piața muncii, în prezent.

La nivel european, este organizat un eveniment care poate fi urmărit în timp real: https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/node_en.

Sloganul inițiativei este „Discover your talent!” (Descoperă-ți talentul) și își propune să demonstreze că fiecare persoană este talentată, iar VET le poate oferi oamenilor competențele, cunoștințele și abilitățile practice necesare pentru a avea succes pe piața forței de muncă și în societate în ansamblu.

Toate instituțiile care organizează evenimente, ca parte a Săptămânii VET, le pot înregistra aici:

https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/events-and-activities_en.

ANPCDEFP a creat o pagină unde pot fi promovate evenimentele organizate și rezultatele proiectelor implementate sau în curs de implementare, în domeniul VET. Aceasta poate fi accesată urmând linkul: https://fb.me/e/ghnISVGHk si este accesibilă nu doar pe durata Săptămânii VET, ci va fi diponibilă până la finele anului.

Pot fi publicate pe pagina evenimentului informații despre inițiativele, proiectele și/ sau despre întâlnirile organizate, contactând echipa AN la adresa [email protected].

Concursul Meseria mea – Brățară de aur! oferă tuturor elevilor sau formabililor din domeniul învățământului vocațional, profesional și tehnic ocazia de a realiza un material video de maximum 1 minut în care să prezinte modul în care ar atrage și alți tineri să învețe o meserie. Pentru a participa, trebuie trimis un material video (fișier sau link) în care să participanţii să se prezinte, să menţioneze care este profesia pe care o învaţă, de ce consideră că ea poate fi atractivă pentru alți tineri și să convingă că o meserie înseamnă un viitor. Materialele video trebuie trimise în perioada 09-13.11.2020 (ora 23.59) pe adresa de e-mail: [email protected], cu Subiectul: Concurs săptămâna VET.

În vederea valorizării și promovării experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Botoşani în domeniul proiectelor educaţionale europene, Formare profesională/VET, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi Casa Corpului Didactic Botoșani a organizat Seminarul judeţean Săptămâna Europeană a competenţelor profesionale – 2020, în data de 09 noiembrie 2020, în format online.

 

Informaţii suplimentare:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button