Sanatate

SANATATE | Trucuri simple care au grijă de sănătatea ficatului

Știai că ficatul este un organ vital, care acționează ca un filtru purificator pentru organism? Acesta îndeplineşte zilnic peste 500 funcţii biochimice, începând de la prelucrarea nutrienţilor din alimente până  la neutralizarea și eliminarea substanțelor toxice din organism.

Pus la încercare zilnic, prin alimentele pe care le introducem în organism sau prin produsele de îngrijire pe care le folosim, suprasolicitarea ficatului poate duce la grave dezechilibre de sănătate, provocate de fluxul mare de toxine.

Pentru eliminarea posibilelor probleme hepatice, îți propunem câteva metode simple care au grijă de sănătatea ficatului și cu rol de detoxifiere!

Ceai din rădăcină de cicoare

Rădăcina de cicoare este folosită încă din Antichitate ca remediu pentru curățarea ficatului, rolul său principal fiind cel de a curăța sângele și ajuta ficatul să-și îmbunătățească funcțiile. În plus, leacul cu cicoare poate completa tratamentele medicamentoase pentru fiere sau icter.

Anghinarea

Frunzele de anghinare au proprietăți hepatoprotectoare și stimulente ale funcției hepatice. De asemenea au și funcția de a crește debitul de bilă secretată.
Ceaiul de anghinare este recomandat, în special, în disfuncții hepatobiliare (de exemplu insuficiență biliară), în colecistite, în hepatitele subacute, cronice și chiar în preciroză. În ceaiuri se pune o linguriță de frunze de anghinare la o cană de apă și se beau maxim două căni pe zi.

Infuzie de mentă și păpădie

Atunci când crezi că ai exagerat o bună perioadă de timp cu grăsimile și mâncărurile nesănătoase și vrei să ții o cură de dezintoxicare a ficatului, ceaiul de păpădie și mentă este remediul ideal.

Păpădia purifică organismul, stimulând activitatea secretoare a bilei, este bogata în săruri de potasiu și poate fi la fel de bună inclusiv în diete, datorită împiedicării retenției de lichide și a rezultatelor bune în dispariția celulitei. Ceaiul se face cu 2 lingurițe de păpădie măcinată și 2 lingurițe de mentă la o cană de apă și se bea de 2 ori pe zi.

Această combinație de plante ajută șa descompunerea grăsimilor, stimulează bila, elimină toxinele și ajută digestia.

Suc de sfeclă roșie

Sfecla roșie conține o mulțime de substanșe nutritive pentru ficatul nostru. Leguma stimulează regenerarea ficatului și îl curăță.

Bea suc de sfeclă roșie de cel puțin 2-3 ori pe săptămână. Amestecă sucul de sfeclă cu apă și sucul de la un măr, iar corpul îți va mulțumi.

Un cățel de usturoi pe stomacul gol

Bea în fiecarea dimineață, pe stomacul gol, un cățel de usturoi și îți vei obișnui astfel organismul să elimine toxinele încă de la începutul zilei.
Acest antibiotic natural este bogat în alicină și seleniu, doi compuși esențiali care au grijă de ficat.

Ficatul iubește lămâia

Ficatul are nevoie de un aport regulat de vitamina C, însă nu o poate produce și nici sintetiza, aceasta fiind un tip de vitamină pe care organismul o poate primi doar din. alimentație.

De aceea, este esențial să consumi zilnic suc de lămâie. Îl poți consuma dimineața, pe stomacul gol, diluat într-un pahar cu apă călduță, în care ai adăugat și 3 grame de bicarbonat de sodiu.

O cană de ceai alb zilnic

Această băutură ancestrală conține mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde. Ceaiul alb este ideal pentru sănătatea ficatului, așa că nu ezita să-l consumi regulat.

Armurariul, protectorul ficatului

Este considerată una dintre cele mai bune plante în tratarea ficatului, întrucât stimulează eliminarea toxinelor și reduce inflamațiile care generează leziuni tisulare. Astfel, armurariul acționează ca un remediu excelent pentru prevenirea și tratarea diferitelor boli. În plus, planta reduce impactul negativ al consumului de droguri, alcool și alte substanțe asupra ficatului.

Infuzia de armurariu se prepară astfel: 1-2 linguriţe de pulbere de seminţe de armurariu se lasă la înmuiat într-o jumătate de cană de apă de seară până dimineaţă, când se filtrează; maceratul se pune deoparte, iar pulberea rămasă se opăreşte cu o jumătate de cană de apă fierbinte 20 minute, după care se lasă la răcit; se combină cele două extracte; se bea acest preparat cu un sfert de oră înainte de masă, 3 căni pe zi.

Consumă legume verzi

Legumele precum broccoli sau varza nu trebuie să lipsească din alimentația ta. În plus, ficatul are nevoie de legume cu gust amar, cum ar fi: măcriș, spanac, ridichii sau pătrunjel. Toate acestea conțin fitonutrienți care curăță organismul de toxine, care sunt consumate în mod regulat.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page