Sanatate

SANATATE | Trei motive să mănânci brânză

Plină de calciu şi proteine, brânza este produsul lactat cel mai consumat. Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce organismului.

Reduce colesterolul. Brânza este recomandată persoanelor cu probleme cardiovasculare sau cu un nivel al colesterolului mărit, datorită conţinutului scăzut de grăsimi saturate.

Totodată, brânza proaspătă de vaci sau brânza de capră sunt indicate persoanelor care doresc să slăbească deoarece sunt foarte săţioase şi conţin mai puţine calorii decât alte sortimente de brânză.

Scade stresul.Brânza de capră este o sursă naturală de vitamina B12 (2 micrograme/100 grame). Datorită vitaminei B12, brânza de capră este recomandată în stările de stres, anxietate şi ne ajută să ne concentrăm mai uşor.

Având un conţinut mic de grăsimi, brânza de capră poate fi consumată şi de persoanele care suferă de afecţiuni renale, afecţiuni ale colecistului, ateroscleroză sau obezitate.

Bună împotriva gastritei. Persoanelor care suferă de ulcer sau de gastrită le este recomandat consumul de brânză proaspătă. Dar, atenţie! Trebuie evitate brânzeturile sărate pentru că acestea agravează starea de aciditate. Sunt recomandate brânza dulce de vaci, caşul nesărat şi urda.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page