SANATATE | Trei condimente minune care te protejează de cancer

Cancerul reprezintă o preocupare majoră pentru oricine este interesat de sănătatea corpului, cu atât mai mult cu cât această afecțiune este principala cauză a mortalității în Statele Unite și în lume.

Deși în ultimii ani tratamentele împotriva cancerului au avansat simțitor, efectele secundare ale chimioterapiei și ale radiațiilor sunt încă greu de suportat.

Astfel, cea mai bună metodă de a ține cancerul departe este chiar prevenția acestei boli, iar primul pas în această direcție este adoptarea unei alimentații sănătoase, bogată în fructe,  legume și semințe.

Piper negru, turmeric și ulei de măsline – Mix-ul tradițional indian care previne cancerul

În tradiția indiană, combinația de piper negru, turmeric și ulei de măsline, pe lângă aroma incredibilă pe care o dau diferitelor feluri de mâncare, are beneficii extraordinare în prevenirea cancerului și în menținerea sănătății.

Această combinație de condimente poate fi folosită la salate sau la diferite feluri de mâncare. Pentru a te bucura cu adevărat de valoarea nutrițională a acestor trei condimente, asigură-te că le adaugi chiar înainte de servirea mâncării (n.r. în cazul în care este un fel de mâncare care necesită mai multă preparare).

Acest mix de condimente poate fi, de asemenea, consumat și diluat în apă (are un gust puternic, amar) – un sfert de lingură de turmeric, un praf de piper și o linguriță de ulei de măsline.

Cum funcționează această combinație?

Eficacitatea acestor condimente rezultă din proprietățile extraordinare ale fiecăruia în parte:

Turmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă.

Piperul negru conține un compus numit piperină care, pe lângă multiplele sale calități, ajută corpul să absoarbă mai bine curcumina, substanța activă din turmeric.

De asemenea, uleiul de măsline este bogat în grăsimi  monosaturate și acid oleic (omega-9): îmbunătățește activitatea cardiacă, ajută la pierderea în greutate, reduce riscul apariției anumitor forme de cancer, în special cel de colon și stomac.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close