Sanatate

SANATATE | Tratamente naturiste pentru astm

Deși în prezent nu există un tratament pentru această boală cronică inflamatorie ce afectează căile respiratorii, remediile din plante pot ameliora simptomele acestei afecțiuni.

Remediile naturale se pot folosi în completarea tratamentele medicamentoase, însă doar la recomandarea medicului. Iată câteva tratamente naturiste pentru astm!

Tratamente naturiste pentru astm – boabe de muștar

Bolnavii de astm pot respira mai bine în urma mâncărurilor iuți, cum sunt muștarul sau usturoiul. Acestea au putere mucokinetică, adică de mișcare a mucusului, dar au și puterea de a dilua secrețiile groase și de a deschide astfel căile respiratorii, lăsându-i pe aceștia să respire mai ușor.

Tratamente naturiste pentru astm – salvia curăţă căile respiratorii

Salvia este un remediu excelent în reducerea secreţiilor în exces de pe căile respiratorii, având totodată şi un efect antiinfecţios. Fitoterapeuţii ne recomandă să folosim pulberea de salvie pe care o punem sub limbă, de patru ori pe zi.

Deoarece salvia conţine ulei volatil, se recomandă măcinarea chiar în momentul în care o folosim. În caz contrar, pulberea este lipsită de proprietăţile curative. Având şi efect detoxifiant, se recomandă folosirea ei la începutul primăverii.

Tratamente naturiste pentru astm – șovârful are efect dezinfectant

O altă plantă care îi poate ajuta pe bolnavii de astm să treacă mai uşor peste crize este sovârful. Acesta are efect puternic dezinfectant şi antispastic, aerisind căile respiratorii.

Se administrează sub formă de infuzie, care se prepară din două linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă fiartă. Amestecul se acoperă zece minute, după care se strecoară. Se pot bea până la trei ceaiuri pe zi.

Tratamente naturiste pentru astm – ceaiuri pentru crize

Reducerea crizelor de astm se poate realiza şi cu ajutorul unui ceai obţinut din amestecarea mai multor plante. Astfel, se combină 10 g de salvie cu 40 g de muşeţel, 40 g de trei-fraţi-pătaţi şi 10 g de levănţică.

Dintr-o lingură de amestec şi o cană de apă se prepară o infuzie concentrată.În cazul copiilor bolnavi de astm bronşic, se recomandă o cană de ceai pe zi. În schimb, adulţilor le este recomandat să bea două căni de ceai pe parcursul unei zile.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page